Džeko zablistao protiv Sassuola, pa poručio “dosadnjakovićima”: Najlakše je osuđivati dok sjediš u fotelji ispred TV-a

Edin Džeko je bio junak Intera u gostujućoj pobjedi protiv Sassuola.

Inter je uspio da slavi na Mapei stadionu sa 2:1 iako je Sassuolo imao prednost od 22. minute golom Berardija iz penala.

Međutim, Inzaghi je u 57. minuti odlučio napraviti četiri promjene, a na teren je posao i Edina Džeku koji je samo 30 sekundi kasnije iz prvog dodira s loptom pogodio za 1:1.

Džeko je u 78. minuti uspio da izbori i penal za svoj tim, a precizan s bijele tačke bio je Lautaro Martinez koji je tako donio Interu pobjedu od 2:1 i nova tri boda.

Nakon utakmice Džeko je dao izjavu za italijanske medije i poručio je da za njega nije iznenađenje što je sjajno počeo sezonu jer je vjerovao u svoje kvalitete. Džeko je zabio šest golova u sedam utakmica što je po prvi put da je neki igrač Intera to napravio nakon Ronalda iz sezone 1997/98.

“Očekivao sam da ću ovako otvoriti sezonu jer znam kakve kvalitete imam i zato me je Inter doveo. Uvijek dajem maksimum bez obzira da li igram od prve minute ili počinjem s klupe”, rekao je Džeko i nastavio.

“Ušli smo u igru da napravimo razliku na terenu i našoj igri i to je ono što je trener tražio od nas prije izmjena. Kada uđeš moraš dati 100% od sebe, a to smo uradili i isplatilo nam se na kraju”.

Inter u Seriji A igra odlično dok u Ligi prvaka ne blistaju baš previše i imaju samo jedan osvojen bod. U domaćem prvenstvu daju u prosjeku dva gola po meču, dok u Ligi prvaka još uvijek nisu zatresli mrežu protivnika.

“Nemamo objašnjenje za to. Najlakše je osuđivati dok sjediš u fotelji ispred TV-a. Nažalost, nismo dali gol u Ligi prvaka, ali ovo večeras je veoma bitna pobjeda u Seriji A”, zaključio je Dijamant.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.