Ekskluzivno: Pogledajte kako je lažni Hrvat iz Goražda opljačkao državu u ime dijaspore

Prevara teška stotine hiljada maraka

Milioni Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta politički su slabo organizovana grupa koja nema svog predstavnika u bh. insitutucijama vlasti ni na jednom nivou. Tu ulogu trebao bi obavljati Edim Fejzić kojeg je dijaspora izabrala, ali se on u ključnom trenutku nošen isključivo vlastitim interesom (čitaj mirisom državnog novca), odlučio odmetnuti od stranke odnosno ukrasti je od osnivača i potpuno zagospodariti njome.

Bruka i sramota: Pogledajte ko predstavlja bh. dijasporu u BiH

Od narednih izbora koji će se održati jeseni 2018. godine, Fejzića više politički neće biti. Ali njemu to nije toliko ni važno jer je na račun lažnog izjašnjavanja kao Hrvat, osim pozicije poslanika u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona, postao i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije. Tako je uspio prevariti kompletan sistem i učiniti sebe za bh. prilike – bogatim čovjekom.

Njemu politika nakon 2018. godine neće trebati jer ”osigurao”, barem finansijski. Ali Fejzić će se uskoro suočiti i sa surovom stranom svoje prevarantske priče. Tužilaštvo Kantona Sarajevo ubrzano radi na predmetu nakon kojeg će protiv Fejzića biti pokrenut postupak koji će rezultirati višegodišnjom zatvorskom kaznom. Nakon svega onoga što je napravio, svaka je kazna Fejziću preblaga, a razmjerama njegovog kriminalnog pohoda svjedoče i objavljeni finansijski izvještaji stranaka u BiH.

Uskoro zatvor

Osim ličnih prihoda koji mu pripadaju kao plaće i paušali, Fejzić je od ”svoje” stranke zaradio i novac iz budžeta, više od 134.000 maraka. Prosjećna plata u BiH izbori oko 850 maraka što pokazuje razmjere pljačke koju je izveo Fejzić. Gdje je taj novac? U šta je uložen? Koliko je Bosanskohercegovačka stranka dijaspore kojom bez pečata rukovodi Fejzić, organizovala druženja, koliko je novca uplaćeno regionalnim odborima, šta je urađeno? Apsolutno ništa! Nula! Novac je prosto završio u njegovom džepu za ko zna kakve potrebe.

Da stvar bude još interesantnija, Fejzić se isprsio ličnim prihodom pa je tokom prošle godine na račun stranke uplatio – vjerovali ili ne, čitavih 60 maraka. Nevjerovatno! BHDijaspora.net je naravno u posjedu sve dokumentacije koja to potvrđuje. Ovakav način bezočne pljačke državnih para rijetko je zabilježen čak i u BiH. Pitanje je samo dokad će pravosuđe trpiti. Kako saznajemo, neće još dugo…

Umjesto rezimea: Edim Fejzić upravlja strankom koju je privatizirao i koja postoji samo zbog njega odnosno budžetskog novca koji joj pripada. On će biti politički prekrižen na narednim izborima, ali mu to nije važno. Stotine hiljada maraka koje je na prevaru uzeo iz budžeta omogućiće mu lagodan život uz samo jedan mali problem. U zatvorskoj kantini izbor nije veliki. Fejzić će to uskoro spoznati.

Video: Ovako se predstavnik bh. dijaspore pravda pred kamerama

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.