EKSPLOZIJA U SARAJEVU Bacili bombu na prozor sobe u kojoj je petoro djece radilo školsku zadaću

Crna hronika

Na kuću Elvedina Mahmutovića, direktora firme Smart Invest i optuženog u predmetu Tower, koja se nalazi u sarajevskoj ulici Slatina iznad naselja sinoć je bačena eksplozivna naprava, potvrđeno je za Oslobođenje iz MUP-a KS-a.

Povrijeđenih, kako nam je kazao naš sagovornik iz sarajevske policije nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta.

Iz firme Smart Invest izdato je saopćenje u kojem, između ostalog, navode da bomba na kuću Elvedina Mahmutovića bačena oko 22.10 sati i da se u tom trenutku u objektu nalazila cijela porodica.

“Dvije osobe su se dovezle na motoru i bacile bombu na kuću direktora Smart Investa. Napadač je pogodio prozor dječije sobe na drugom spratu u trenutku kada je petoro djece radilo školsku zadaću u sobi, prilikom čega se pukim slučajem bomba odbila od poluotvorenog prozora i eksplodirala u dvorištu kuće. Policija je pregledala snimke nadzornih kamera koje su sve snimile i uzela izjave očevidaca“, saopćeno je.

U saopćenju firme Smart Invest navedeno je da Elvedin Mahmutović sumnja na dvije osobe koje bi mogle biti naručioci ovog krivičnog djela i da ih je prijavio policiji.

Iz MUP-a su istakli da se radi na rasvjetljavanju ovog slučaja te identifikaciji i pronalasku osoba koje su bacile bombu.

Općinski sud u Sarajevu prošle godine je potvrdio optužnicu Tužilaštva KS protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića, uhapšenih u akciji Tower, kojom ih tereti za primanje dara i drugih oblika koristi.

Leave your vote