ENGLESKA OVO NIJE ZAPAMTILA Prva djevojka s hidžabom u historiji na izboru za Miss

Sara Iftekhar (Foto: Instagram)
Sara Iftekhar (Foto: Instagram)

Dvadesetogodišnja Sara Iftekhar prva je djevojka u historiji koja će se takmičiti za titulu Miss Engleske noseći hidžab, piše Daily Mail.

Studentica prava u julu se na društvenim mrežama pohvalila da je odabrana za jednu od finalistica izbora čija će pobjednica predstavljati zemlju na svjetskom izboru za Miss koji će se održati u Kini.

Sara je dosad bila veoma aktivna na Instagramu gdje je često objavljivala fotografije na kojima nosi tradicionalnu muslimansku odjeću, no nakon što su se britanski mediji zainteresirali za nju, čini se da ga je izbrisala.

– Ućestvovanje na izboru za Miss bilo je toliko nevjerovatno, nisam nikad mislila da će mi se takvo nešto dogoditi. Nevjerovatna mi je čast biti među 50 odabranih djevojaka od njih 22 hiljade prijavljenih. Jedva čekam vidjeti gdje će me ovo putovanje odvesti – stajalo je ispod jedne njene objave.

Sara izbor ljepote koristi i kako bi prikupila novac za humanitarnu akciju Ljepota sa svrhom koja pomaže djeci širom svijeta, koja žive u nehumanim uvjetima.
– Prijavila sam se na izbor za Miss Engleske da bih pokazala da ljepota nema definiciju, da je svako lijep na svoj način, bez obzira na kilažu, rasu, boju ili oblik – stoji u njenom opisu na stranici GoFundMe.

Pročitajte