in ,

Erdogan digao sve na noge na aerodromu u Sarajevu, izvukli su se pištolji!

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u ponedjeljak u Sarajevo u dvodnevnu službenu posjetu, a njegov dolazak obilježio je incident u kojemu su se umalo sukobili pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovini i tjelesni čuvari turskog predsjednika.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je kako je je do incidenta došlo na sarajevskom aerodromu i to nakon slijetanja aviona u kojemu je bio Erdogan s pratnjom.

Galić je kazao kako je sukob bio toliko ozbiljan da su svi Erdogani čuvari zapravo trebali biti uhapšeni.

“Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Uopšte ne poštuju naše zakone. Došlo je do naguravanja kada je osiguranje predsjednika Erdogana odbilo proceduru i redovne kontrole.

Zaslužili su da svi budu privedeni i lišeni slobode”, izjavio je direkor Granične policije.

Erdoganovi tjelesni čuvari koji su poznati po agresivnom ponašanju te su se za njegova posjete SAD tukli s demonstrantima koji su tamo izražavali nezadovoljstvo autokratskom vladavinom sadašnjeg turskog predsjednika.

Na aerodromu u Sarajevu su čak posegnuli za oružjem pa je malo nedostajalo da dođe do izravnog sukoba s graničnim policajcima.

Turski predsjednik se iz sarajevskog aerodroma s pratnjom uputio ka groblju Kovači kako bi tamo odao počast nekadašnjem predsjedavajućem Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću s kojim je gajio duboke prijateljske veze.

Tamo su ga dočekali predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Alijin sin Bakir Izetbegović i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović a i taj je događaj prošao uz stroge mjere sigurnosti pri čemu ni većini novinara nije bio dopušten ulazak u krug groblja.

Erdogan je opetovano tvrdio kako mu je Izetbegović uoči smrti povjerio skrb o BiH odnosno ostavio mu je “u amanet”. Turski se predsjednik nakon posjet groblju službeno sastao sa sadašnjim članovima Predsjedništva BiH.

Navijači Celtica zaprepašteni neobičnom pojavom na stadionu Asim Ferhatović Hase

Šokantna saobraćajna nesreća u centru Doboja, ljudi iz kafića unezvijereno posmatrali šta se događa