Fadil Novalić posjetio piramide u Visokom, Semir Osmanagić tvrdi: Očekujem koaliciju svih nivoa vlasti i vjerujem da će dati punu podršku projektu!

Semir Osmanagić i Fadil Novalić

DR. SEMIR OSMANAGIĆ: U BUDUĆNOSTI OČEKUJEM KOALICIJU SVIH NIVOA VLASTI KOJA ĆE DATI PUNU PODRŠKU SVIM NAPORIMA FONDACIJE

Nakon što je federalni premijer Fadil Novalić upriličio svoj prvi posjet Bosanskoj dolini piramida, svoje zadovoljstvo posjetom nije krio ni direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

– Imali smo priliku da ugostimo premijera Federacije BiH, gospodina Fadila Novalića sa saradnicima. Ovo je bila njegova prva posjeta Bosanskoj dolini piramida, i imali smo priliku da mu pokažemo dio kompleksa, vidikovac, Muzej Fondacije, tunele Ravne i park „Ravne 2“. Premijer je bio jako zadovoljan posjetom, iznenađen velikim brojem gostiju iz cijelog svijeta, ali i s napretkom, u arheološkim radovima, naučnim istraživanjima, i otkrićem energetskih i ljekovitih aspekata projekta – kazao je dr. Osmanagić.

Nakon posjete, premijer je obećao i punu podršku projektu.

– Obećao je punu podršku projektu u budućnosti, koliko god bude na čelu Vlade, sada ili kasnije. Jasno mu je da je glavni limit ovog projekta u turističkoj infrastrukturi, što nije problem, niti pod kontrolom Fondacije, već pod kontrolom svih nivoa vlasti, općine, kantona i Federacije, i mislim da će uskoro na tim nivoima vlasti biti napravljena koalicija koja će davati punu podršku svim naporima Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ – istaknuo je dr. Osmanagić.