Fadil Novalić se našao u posjeti Turskoj u trenutku kada ju je pogodio zemljotres!

Posljednje Vijesti

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine i njegovi saradnici posjetili su danas Predsjedništvo odbrambene industrije Republike Turske.

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine i njegovi saradnici posjetili su danas Predsjedništvo odbrambene industrije Republike Turske gdje su održali sastanak sa zamjenikom predsjednika turske namjenske industrije Mustafom Sekerom, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Prilikom ovog susreta, koji je samo jedan u nizu za vrijeme premijerove posjete Republici Turskoj, analizirana je dosadašnja saradnja za koju je rečeno da je na izvrsnom nivou.

Također, je razgovarano i o potencijalno novim zajedničkim projektima, a formiran je i tim koji bi vodio buduće aktivnosti u kojem su po dva člana iz Federacije BiH i Turske.

Dogovorena je i uzvratna posjeta predstavnika turske odbrambene industrije Federaciji BiH, koja bi trebala biti realizovana u narednom mjesecu.

U poslijepodnevnim satima premijer Novalić će posjetiti kompaniju Doa Konsalting, koja već tri godine posluje u BiH. Tu će prisustvovati i predstavnici kompanije CEO Tarim, koja je zainteresovana za investiranje u plasteničku proizvodnju povrća pomoću termalnih voda.

Na istom sastanku se očekuje i prisustvo predstavnika kompanije Siyah Kalem koja planira prezentovati svoje kapacitete i koja je raspoložena za investiranje u BiH. Planirana je i prezentacija IT kompanije Mia Teknoloji, koja je također zainteresovana za ulaganje u BiH, zaključili su u saopštenju iz Vlade FBiH.

Leave your vote