in

Fadilu Sinanoviću amputirana noga zbog ujeda psa lutalice!

Amputacija se morala izvršiti kako bi spriječili daljnje pogoršanje i praktično mu spasili život.

Penzionera Fadila Sinanovića (81) iz Miljanovaca, u centru Kalesije, za nogu je ugrizao pas lutalica. Kada se javio u Dom zdravlja, pružili su mu prvu pomoć, ali nisu imali serum da mu daju.

Nakon nekoliko dana, njegovo zdravstveno stanje se znatno pogoršalo pa je upućen na liječenje u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Upućen je prvo na infektivno odjeljenje, ali su ga ljekari hitno prebacili na Kliniku za hirurgiju, gdje mu je amputirana noga. Amputacija se morala izvršiti kako bi spriječili daljnje pogoršanje i praktično mu spasili život.

Sinanović se još nalazi na liječenju na UKC-u. Kako saznajemo, najavio je da će tužiti odgovorne za ovo što mu se desilo.

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o napadu pasa lutalica na Ćazima Fazlića (74) iz Palavra. Ni on nije mogao dobiti serum u Domu zdravlja. S obzirom na to da seruma nije bilo nigdje u kalesijskim apotekama, a ni na području Tuzlanskog kantona, po serum je morao ići u Srbiju, u Mali Zvornik.

Teorija zavjere koja ledi krv u žilama: Koronavirus su donijeli britanski obavještajci u Kinu da bi postigli pet ciljeva

Užasavajući prizori dolaze iz Italije: Pogledajte šta je od ove države napravio koronavirus