in ,

Fanovi se zgrozili kada su vidjeli šta srbijanski mediji pišu o Dini Merlinu!

Dino Merlin sa suprugom Amelom
Dino Merlin sa suprugom Amelom

Srbijanski tabloid “Alo” je 06.09.2018. godine, objavio priču o Dini Merlinu i pjesmama koje je pisao, a članak su naslovili ovako:

KAŽU DA MRZI SRBE I DA IH KRIVI ZA SVE UŽASE RATA: Tajne koje stoje iza Merlinovih najvećih hitova kriju bolnu istinu o pevaču!
Grozna propaganda

Ko kaže da Dino Merlin mrzi Srbe, da li ih mrzi i krivi ih za sve užase rata, to u tekstu nećete pročitati, jer tema članka nisu ni mržnja ni Srbi ni užasi rata.

Tekst portala “Alo” govori o inspiraciji za neke od najpoznatijih pjesama Dine Merlina. Kroz pjesme je ispričana je priča o događajima koji su obilježili njegov život i uspon od “kokouznih vremena” do uspjeha i slave.

Namjera uredništva portala je vrlo jasna. Šta su ovime htjeli postići? Željeli su probuditi mržnju prema najvećoj zvijezdi BiH, ali u tome naravno nisu uspjeli, jer je Merlin za njih ipak prevelik zalogaj.

Članak ovog sadržaja se već nekoliko godina vrti po online medijima pa je sličan objavljen na “Telegrafu” 2015. godine i na “Hayatu” u maju ove godine, ali bez ikakvog spominjanja mržnje, Srba i užasa rata.

Teks pročitajte ispod i procijenite gdje se to u tekstu spominje da Merlin mrzi bilo koga. 
Ljubavna priča Dina Merlina i njegove supruge Amele bila je veoma komplikovana. Amela je poticala iz bogate porodice, pa su njeni roditelji bili protiv veze svoje kćerke i branili joj da se uda za Merlina koji je tada bio niko i ništa.

Dok je Dino išao na zanat, ona je pohađala gimnaziju, pa su njeni roditelji željeli da se zabavlja sa nekim ko je na njenom nivou.

Ipak, ljubav je bila jača, pa su njih dvoje pobjegli kada su imali 20 godina i tajno se vjenčali.

Danas kaže da ga njeni roditelji vole više nego što zaslužuje, a njihova ljubavna priča ga je inspirisala da napiše pjesmu “Kad si rekla da me voliš”.

Pored Amelinih roditelja i Merlinovi prijatelji su bili protiv njihove veze.
Mislili su da gubi vrijeme sa njom i da ona nije adekvatna djevojka za njega jer su brojne prepreke između njih i da neće uspjeti da ih pobijede.

Njihove savjete kako ona nije prava djevojka za njega Merlin je utkao u pjesmu “Paša moj solidni”.

Anegdote iz života, ni traga mržnji iz naslova…

Nakon što se vjenčao sa Amelom, Merlin je morao da se brine za svoju porodicu i da se izbori da zaradi novac.

Jednom prilikom ga je supruga pitala da li je donio nešto da jede, a on joj je mahao papirom u ruci i rekao kako je napisao pjesmu.
“Jesi li ti lud? Papir se ne jede”, rekla mu je tom prilikom supruga.

Na papiru se nalazila pjesma “Kokuzna vremena”, koja je završila na njegovom prvom albumu i bila prekretnica u njegovom životu.

Merlin je bio izuzetno slab na svoju majku, koja je imala veoma turbulentan odnos sa njegovim ocem, koji ih je napustio.

Nakon što je umrla, posvetio joj je pjesmu “Nedostaješ”.
“To je nažalost i istina, kada tek izgubiš nekog dragog, tek tada ga tražiš, kada umre, iako si svjestan da ga nećeš više vratiti”, rekao je Merlin jednom prilikom – zaključuje se u tekstu portala “Alo”.

Džeko

Edin Džeko izjavom zabrinuo navijače: Atmosfera više nije kao prije, valjda bude bolje…

SAD uvele sankcije za Nikolu Špirića njegovu suprugu i djecu