Prekrasna Bosanka Esma Voloder proglašena za Miss Australije

Fašizam u Australiji: Žestoke kritike na račun Bosanke Esme Voloder

Posljednje Vijesti

Esma Voloder proglašena je za najljepšu djevojku u Australiji, što je u Bosni i Hercegovini izazvalo brojne pozitivne komentare. Ova predivna Bosanka je, međutim, nakon velike pobjede naišla na fašističke komentare.

Prekrasna Bosanka Esma Voloder proglašena za Miss Australije

Znajući kakva je Australija zemlja, ovi komentari su zaista bili iznenađujući. O čemu se ovdje radi?

Naime, pojedine grupe ljudi u ovoj zemlji su napali Esmu jer je kao muslimanka pobjedila u ”nemuslimanskoj” zemlji. Organizatori su dobili brojne pozive građana koji su tražili da joj se oduzme titula. U intervjuu za Daily Telegraph ona je komentirala ove navode.

“Opraštam tim ljudima. Mislim da svi ti navodi dolaze isključivo iz nerazumijevanja. Nadam se da ću srušiti takve barijere među ljudima tako što ću biti ono što jesam”, rekla je Voloder.

Ona je pozvala na više tolernacije za muslimane u Australiji.

“Islam koji ja poznajem ne mogu povezati sa brojnim negativnim dešavanjima širom svijeta. Pojedinci krive islam za zločine koji se dešavaju, ali na taj način skida se krivnja sa pojedinaca koji čine zločine”, dodala je Voloder.

Esma je dio djetinjstva provela u izbjegličkom kampu nakon što je njena porodica bila prinuđena napustiti svoj dom zbog rata. Imala je težak životni put, ali na kraju je stigla do samog vrha. Australiju će predstavljati na izboru za Miss svijeta.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

1 razmišljanje na “Fašizam u Australiji: Žestoke kritike na račun Bosanke Esme Voloder

  1. Australija je poznata kao zemlja visoke multietničke, multi konfesionalne i multi rasne tolerancije kao i visoko angažovana u pomaganju svim ugroženim ljudima. Sada se javile neke organizacije iz vana koje hoče to da pomute. Neçe uspjeti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.