in

Fata Orlović iz Konjević-Polja imala moždani udar, hitno prebačena u Tuzlu

Fata Orlović iz Konjević-Polja, nakon što joj je jučer pozlilo dok je bila kod svoje kćerke u Srebreniku, nalazi se na bolničkom liječenju

Fata Orlović iz Konjević-Polja, nakon što joj je jučer pozlilo dok je bila kod svoje kćerke u Srebreniku, nalazi se na bolničkom liječenju. Kasnije je ustanovljeno da je imala blaži moždani udar.

Hurija Karić, kćerka bosanske heroine, kazala je za Hayat.ba kako je Fati Orlović jučer iznenada pozlilo. Bila je u veoma lošem stanju kada je prevezena u bolnicu.

– Zaista moram pohvaliti doktore i zdravstvene radnike Doma zdravlja i Hitne pomoći u Srebreniku koji su brzo reagirali i za 18 minuta stigli iz Srebrenika u Tuzlu. Ona je od jučer bila u komi, ali sada je, hvala Bogu, dobro – govori Hurija za naš portal.

S obzirom na to da nisu odmah mogli utvrditi o kakvom je zdravstvenom problemu riječ, obavljeni su pregledi na nekoliko klinika gdje su svi, gvoori Hurija, pokazali visok nivo profesionalizma.

– Sada se nalazi u Plavoj poluklinici i u stabilnom je stanju. Doktorica nam je rekla da se nana osjeća poprilično dobro, komunicira sa svima, svjesna je svega. Uradili su joj sve pretrage i stalno nam javljaju nove informacije. Zbog situacije kakva jeste, testirali su je i na koronavirus, a nalaz je, srećom, bio negativan. S obzirom na to da je imala moždani udar, ostat će još na bolničkom liječenju kako bi se obavile nove, detaljnije pretrage – govori Fatin kćerka za Hayat.ba.

Fata Orlović vodi višedecenijsku borbu za svoju imovinu, odnosno izmještanje nelegalno sagrađene pravoslavne crkve u njenoj avliji. Uklanjanje pravoslavne crkve bilo je najavljeno za 1. april, ali je odgođeno zbog situacije sa pandemijom koronavirusa.

Suspendirani Fahrudin Solak traži 1.870 KM od Vlade FBiH jer je pao s motora!

Dodik se ipak predomislio u zadnjem trenutku: Vojska neće ići na granicu!