Federalni parlamentarac zbog seks skandala podnio ostavku na sve funkcije u ASDA

Svjestan posljedica i konotacija koje je izazvao snimak objavljen na portalu Inmedia vlasnika i autora Asima Kambera, kao i lične te političke odgovornosti, ovim putem javno objavljujem svoju ostavku na sve funkcije i dužnosti u Stranci demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine, napisao je u saopćenju medijima federalni parlamentarac Admir Hadžipašić.

Ova odluka je uslijedila nakon što je objavljen videosnimak u kojem delegat Doma naroda Parlamenta FBiH i generalni sekretar ASDA Admir Hadžipašić iz Bihaća od ženske osobe traži seksualni odnos u zamjenu za posao. Video je snimljen 2013. godine, ali je tek sada procurio u javnost.

“Snimka iz 2013. godine je tada policijski i sudski procesuirana jer se radilo o montaži skandala što dokazuje i isječeni odnosno drugi dio snimka u kojem sam dotičnoj osobi jasno rekao da znam da snima i da sam namjerno vodio ovakav razgovor na početku te da joj je pokušaj neuspio. Nakon što su krenule ucjene, slučaj sam lično prijavio i vodio se sudski postupak. Akteri su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora i novčane kazne. Bez obzira na to svjestan sam vlastite odgovornosti za upuštanje u lakomislene razgovore i štete koju sam nanio najprije sebi, a zahvaljujući objavi snimka nakon pet godina i brojnim drugim osobama i ličnostima”, naveo je u saopćenju.

Dalje je naveo da ovaj slučaj ni tada ni danas nema nikakve veze ni sa Strankom demokratske aktivnosti niti njenim rukovodstvom, a posebno s predsjednikom Nerminom Ogreševićem i velikim brojem časnih i uglednih članova A SDA.

“Zbog časne i vrijedne ideje ove političke stranke i njenog časnog rukovodstva povlačim se u potpunosti iz svih oblika političkog života i neću dozvoliti da moj problem i trenutak životne nepromišljenosti neprijatelji i nimalo časni političari iskoriste. Sve proistekle posljedice snosit ću lično i naravno zakonskim putem dokazati i na Sudu i u javnosti potpunu istinu. U međuvremenu, od nadležnih policijskih organa, Tužilaštva i sudstva očekujem da rade svoj posao profesionalno te da se javnosti predoči na koji način jedan političar dobija dokaze, snimke i akte povjerljivog sadržaja iz Suda, Policije i ostalih državnih institucija”, zaključeno je u saopćenju koje potpisuje Admir Hadžipašić – javlja Klix.

Na društvenim mrežama je krenula salva kritika na račun Hadžipašića, svi su ljuti zbog bezobzirnog ponašanja federalnog parlamentarca.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.