Filmska pljačka Binga: Ukrali 160.000 maraka, a sada se dogodio potpuni preokret!

Bingo
Bingo

Optuženi za razbojništvo, odnosno pljačku poslovnica Tržnog centra “Bingo“ u Sarajevu i Bugojnu – Mugdim Omanović, Saša Martinović, Enis Mrav, Haris Priganica i Mirza Turković potpisali su sporazume o priznanju krivnje s Tužilaštvom Kantona Sarajevo (KS), potvrđeno u ovoj instituciji.

Prema optužnici koju je Kantonalni sud Sarajevo potvrdio početkom marta, petorica spomenutih se terete za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje.

Članovi ove kriminalne skupine, koju je organizirao Mugdim Omanović, optuženi su da su od početka oktobra do polovine decembra 2017. godine uz prijetnju i upotrebu sile izvršili krivično djelo razbojništva u poslovnicama Tržnog centra “Bingo” u Sarajevu i Bugojnu, odakle su otuđili oko 160.000 KM – prenosi N1.

Prema tužbenim navodima, prilikom počinjenja krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, prisluškivali su policiju na terenu kako bi znali kretanje policijskih službenika, koristili su lažne policijske uniforme, fantomke, automatske puške i pištolje te nekoliko automobila za bijeg.