in ,

Fočak prvi izbor: Transfer je siguran, sjajni bh. fudbaler na izlaznim vratima – za Radeta Krunića zainteresovano čak pet timova!

Nema dilema da će nekoliko bh. reprezentativaca tokom ljeta promijeniti sredinu. Među njima je sigurno Rade Krunić.

Sjajni fudbaler će napustiti redove italijanskog Empolija. Ovaj tim je ispao iz Serije A, ali je Krunić odigrao fantastično i dobio je veliki broj kvalitetnih ponuda.
Ipak, čini se da je bh. reprezentativcu koje junsko okupljanje propušta zbog povrede suđeno igranje u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Naime, za Krunića je ozbiljan interes pokazao Udinese. Klub sa sjevera Italije traži zamjenu za Rodrigo de Paula te je Fočak prvi izbor, piše Il Messaggero Veneto.

Krunićeva vrijednost se procjenjuje na između šest i sedam miliona eura, a Zebre iz Udina će u transfer pokušati uključiti i Patryka Dziczeka koji će biti vraćen sa posudbe iz Piasta Gliwicea te eventualno proslijeđen Empoliju.
Krunić se od klubova iz Serije A povezuje s Torinom, Genovom i Napolijem te turskim Fenerbacheom i njemačkim Eintrachtom iz Frankfurta.

Protekle sezone bh. fudbaler je odigrao 33 utakmice u Seriji A i ostvario je učinak od pet golova i šest asistencija. Jedan od pogotaka je postigao upravo protiv Udinesea – javio je sportsport.

Angela Merkel

ATENTAT U NJEMAČKOJ, VLADA OPSADNO STANJE Cijela država na nogama, ubijen je jedan od najpoznatijih političara!

Stravična nesreća na gradilištu: Poginuo radnik u BiH!