Bosanci u Holandiji

Foto: Ovako to rade Bosanci i Hercegovci u Holandiji

Posljednje Vijesti

Festival ambasada se već nekoliko godina održava u Den Haagu početkom septembra, a ove godine je prvi put učestvovala  Bosna i Hercegovina.

Ambasade smještene u Den Haagu mogu prijaviti učešće umjetnika, turističkih zajednica, udruženja itd kako bi promovisali kulturu i tradiciju svoje zemlje.

”Velika nam je čast što smo baš mi ove godine dobili priliku da (prvi put) na ovom festivalu predstavljamo nasu domovinu. Publici smo se predstavili igrama i pjesmama naroda Bosne i Hercegovine. Interesovanje publike je bilo veliko, a svojim dolaskom su nas podržali i naša ambasadorica u Holandiji NJ. E Mirsada Čolaković kao i uposlenici Ambasade”, ispričala je za BHDijaspora net Amra Osmanbašić-Omeragić iz Udruženja BIHRO.

Udruženje BIHRO (Bosanci i Hercegovci Rotterdama i okoline) je osnovano 2012 godine. Glavne aktivnosti su dopunska škola na bosanskom jeziku, folklorna i horska sekcija.

Pogledajte fotografije s ovog lijepog događaja.

Leave your vote

1 razmišljanje na “Foto: Ovako to rade Bosanci i Hercegovci u Holandiji

  1. Valjda Bosanci valjda Bosna i Hercegovina zasto od imena Bosne pravite ruglo i pomazete dijeljenju Bosne de malo poradite na ovim naslovima hvala sve je predivno ovdje osim nametnute zastave i texta Bosanci i Hercegovci .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.