Gavrankapetanović: Sebija ne smije dići glas na mene! To je kaljuža ljudske zlobe!

Istaknuto Posljednje Vijesti

U protekla tri mjeseca Opća bolnica je pružila više od 80 hiljada usluga. Više od 23 hiljade radioloških usluga, više od 15 hiljada hirurških intervencija pruženo je u tom periodu građanima Sarajeva.

Imali smo u ta tri mjeseca više od 400 poroda. Ove podatke prezentovao je direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismet Gavrankapetanović, gostujući na Face TV.

– Mi smo prije tri mjeseca donijeli odluku da se otvorimo prema građanima, kada su drugi bili zatvoreni. Tada smo evidentirali veliki broj zspuštenih pacijenata. Nekima od njih nažalost nismo mogli pomoći zbog zapuštenog stanja u kojem su se našli. Druge infekcije, srčani problemi, druge bolesti nisu čekale da prođe korona. Mi smo rekli da ćemo primiti svakog pacijenta kojeg vrate iz druge ustanove, ali smo Tužilaštvu najavili da ćemo svaki takav slučaj prijaviti, kazao je Gavrankapetanović.

U toku razgovora osvrnuo se i na postupak oduzimanja njegove licence.

– Protiv mene je prije nekoliko mjeseci pikrenuta prava fašistička hajka. Sada čekam da vidim šta će se desiti, istakao je Gavrankapetanović. Posebno je naglasio da treba pokazati razumijevanje prema medicinskim radnicima, koji su izloženi naporima do krajnjih granica izdržljivosti.

“S njom sjedim na kolegijima i sastancima, diskutujemo, ali ne kontaktiram privatno! Bio sam kod Nadin Smajlović, ona je sramota za sve nas! Ne mogu da pričam u kakvom je stanju, to je teška bolest!”, rekao je dr. Ismet Gavrankapetanović u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

Leave your vote