in ,

“Genijalci” iz SDA tvrde da zrak u Sarajevu nije mnogo zagađen i da su mediji krivi za smog?!

“Dubokoumni” SDA podmladak tvrdi da su građani Sarajeva, manje više, budale, jer se žale na zagađenje zraka.

“Facebook efendija”, kako u Sarajevu zovu Harisa Zahiragića, dokazanog nacionalistu i homofoba, odlučio je na ovoj socijalnoj mreži podijeliti svoje “dubokoumne” misli.

—–

Ovog puta, kaže Zahiragić, “mainstream mediji” lažu građane da je Sarajevo najzagađeniji grad na svijetu, pa onda stavi link sa “provjerenog” vehabijsko-ekstremističkog portala Saff, koji također tvrdi kako Sarajevo i nije baš tako zagađeno.

Evo šta je “Facebook efendija” odlučio podijeliti sa svojim prijateljima na FB:

“Istina je to da je zrak u Sarajevu danas zagađen do te mjere da sam doslovno pojeo par dkg čađi, uostalom kao što je zagađen posljednih 50 godina u ovom periodu. Taj problem se konačno mora početi rješavati, subvencijama ugradnje grijanja na plin, smanjenjem cijena plina, subvencijom novih automobila sa malim zagađenjem itd.

Međutim, Sarajevo danas, kao što to nikada nije ni bilo i neće ni biti, nije najzagađeniji grad na svijetu. Uprkos tome, svi mainstream mediji su objavili kako jeste. Problem lažnih vijesti i njihovog prenošenja, posebno kada su negativnosti i stvaranje nezadovoljstva u pitanju, također se mora konačno početi rješavati adekvatnom regulacijom i sankcijama. Dobro je iko od nas normalan s obzirom na to kakvoj smo medijskoj agresiji izloženi evo preko 60 godina”, piše Zahiragić.

Drugom riječima, dragi građani Sarajeva, nemojte vjerovati svojim očima, ušima i nosu, vjerujte Saffu i Zahiragiću, jer ako tvrdite da je zrak u Sarajevu zagađen, vi ste protiv Bosne i Bošnjaka i SDA. Tako to misli Zahiraga. I Saff, naravno.

Srbija je nasilno pokušala mijenjati granice, sada se bori da sačuva svoju

Advokat otkrio jezive detalje: Evo kako je ubijen David Dragičević