in

Ginekolog otkriva kada treba kupiti nove gaćice: Malo žena zna ovaj detalj, neke čuvaju stare godinama!

Ginekolog savjetuje da zato bacite stare gaćice i kupite nove barem jednom godišnje.

Stručnjaci su otkrili opasnost od bakterija koje se mogu pronaći na donjem vešu zbog kojih ćete poželjeti da pobacate sve stare gaćice.

Kada je riječ o kolekciji donjeg veša, većina nas u fiokama ima nekoliko pari dotrajalih, ali dragih gaćica koje biste teško bacili. Stručnjaci za higijenu tvrde kako se ipak treba riješiti gaćica ako ste ih imali duže od šest mjeseci.

Ginekolog Širin Lakani objasnila je kako bakterije mogu ostati na gaćicama čak i kada su oprane na visokim temperaturama u mašini.

“Stalno je u kontaktu sa kožom i zbog toga dolazi u kontakt s puno mrtve kože s tih područja te s bakterijama, kako zdravim, prirodnim bakterijama koje svi imamo, tako i sa lošim koje mogu biti posljedica infekcija poput gljivica ili spolno prenosivih bolesti”, ističe doktorka.

Dodaje kako postoje istraživanja koja dokazuju da neke bakterije mogu preživjeti i na visokim temperaturama pranja. Ginekolog savjetuje da zato bacite stare gaćice i kupite nove barem jednom godišnje.

Prije svadbe stigao joj paket od svekrve! Kada ga je s mužem otvorila umalo nije pala u nesvijest: Mlada nije ovo očekivala!

Jelena Đoković sprema zimnicu: Pogledajte kako Noletova supruga pravi ajvar!