Gradonačelnik tokom ceremonije ubijen iz snajpera

Gradonačelnik Tanauana u Filipinima ubijen je snajperom tokom ceremonije ispred gradske vijećnice, javljaju svjetski mediji.

Kontroverzni gradonačelnik filipinskog Tanauana Antonio Halili došao je na loš glas zbog paradiranja ljudi uhapšenih zbog prekršaja s drogom, a ovo je glavna vijest u svijetu danas.

Jutros je ubijen jednim hicem u grudi, a policija traga za snajperistom koji ga je upucao.

Na internetu je objavljen uznemirujući snimak koji prikazuje njegovo ubistvo i paniku koja je potom nastala. Snimak prikazuje Halila s drugim službenicima koji su učestvovali u ceremoniji podizanja zastave ispred gradske vijećnice.

Gerry Laresma, službenik koji je snimio prvi video, izjavio je za filipinsku novinsku agenciju PNA da nije jasno iz kojeg smjera je napadač pucao. Također je rekao da je Halili primao prijetnje smrću zbog svojih postupaka u ratu protiv droge.

Halili je proglašen mrtvim u bolnici sat nakon što je upucan u 8 sati po lokalnom vremenu. Policija je izjavila da razmatra njegove parade s optuženicima kao motiv ubistva. Ured predsjednika Rodriga Dutertea objavio je da je Halili bio njegov saveznik i da će pravda biti izvršena.

Halili je svoju kontroverznu politiku javnog izlaganja uhapšenih zbog prekršaja s drogom započeo 2014. godine. Bio je jedna od glavnih ličnosti Duterteovog zloglasnog rata protiv droge, u kojem su ubijene hiljade ljudi.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.