in

Zbog loma ruke, sarajevski ortopedi morali posuditi salu u Mostaru

KCUS
KCUS

Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović kritikovao je kako u cijelom Sarajevu nisu postojali uslovi da se operiše njegova kćerka, koja je slomila ruku, nakon čega je dijete morao odvesti u Mostar u Kantonalnu bolnicu “Safet Mujić”.

„Nakon kompilikovanog loma nadlaktice dijete nije moglo biti operisano u Sarajevu. Klinički centar Sarajevo više nema dječjih hirurga, a bolnica “Abdulah Nakaš” nema dječjeg anesteziologa“, rekao je Mahmutović, a svoje svjedočenje je objavio i na privatnom Facebook profilu, prenosi NAP.

Zahvalio se sarajevskim ljekarima dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, dr. Seminu Bećirbegoviću, dr. Senadu Maksiću i dr. Hasanu Tanoviću, hirurzima koji su iz Sarajeva otputovali u Mostar kako bi operisali njegovu kćerku.

„Veliko hvala hirurzima…, kojima nije dozvoljeno raditi u Sarajevu, a koji su operisali moju kćerku u Mostaru“, napisao je Mahmutović.

„Dok Sarajevo opet ne postane grad i dok ne bude cijenio svoje ljude čuvajte svoju djecu. Moje je dijete sada hvala Bogu dobro i uspješno se oporavlja, a šta je sa ostalom djecom u Sarajevu?“, rekao je Mahmutović, dodajući da nikada nije vidio tako ljubazno osoblje kao u Kantonalnoj bolnici “Safet Mujić” u Mostaru.

Od 2016. godine na čelu Kliničkog centra u Sarajevu nalazi se supruga člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Za dvije godine, koliko je dr. Sebija Izetbegović na čelu najveće zdravstvene ustanove u BiH, KCUS su napustili neki od najuglednijih sarajevskih ljekara, dok su neka od odjeljenja u potpunosti ostala bez kadra. Ljekari optužuju Izetbegović za mobing kao i za to da je prekinula nabavku i najosnovnijih lijekova i opreme za KCUS, što ljekarima onemogućava nesmetan rad sa pacijentima.

Dr. Gavrankapetanović, dr. Bećirbegović, dr. Maksić i dr. Tanović, koji se ubrajaju među najbolje bh. i evropske ortopede, također su ranije radili na KCUS-u, ali su tu zdravstvenu ustanovu napustili nakon sukoba sa Sebijom Izetbegović, o čemu su javno govorili na konferencijama za medije.

Bakir Izetbegović stao je u zaštitu svoje supruge. U više intervjua istakao je kako je Sebija Izetbegović sposobna žena, koja je napravila reformu na KCUS-u, te da su kritike na njen račun neopravdane.

„Neko je morao zaustaviti nered i poboljšati odnos prema pacijentu u KCUS-u“, rekao je Izetbegović u jednom od intervjua krajem prošle godine, a takav stav je zadržao do danas.

Dr. Sebija Izetbegović predložena je u SDA i kao jedan od mogućih kandidata te stranke za Predsjedništvo BiH, na izobrima koji se u BiH održavaju u oktobru, piše Patria.

Potvrđeno: Veliki skup podrške Atifu Dudakoviću u Sarajevu

Lijepo druženje Bošnjaka u Francuskoj

Lijepo druženje Bošnjaka u Francuskoj