Bešić

Grozne vijesti iz Engleske: Muhamed Bešić ovo zaista nije zaslužio

Sport

Fudbal jeste biznis i to je odavno svima jasno, ali i tamo bi morala postojati neka pravila poštovanja – koja su se definitivno pogubila. Dokaz nam je stigao i danas i to u jednom veoma ružnom obliku.

Engleski mediji su javili da u Evertonu više nema mjesta za bh. reprezentativca Muhameda Bešića. On je prekrižen i može potražiti novi klub već u januaru mjesecu. Zaista grozno, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je igrajući za ovaj klub Bešić teško povrijedio koljeno.

Pauzirao je skoro godinu dana, ali po povratku u klubu za njega nisu imali razumijevanja pa je veći dio vremena proveo na klupi pa čak i na tribinama. Šansu nije dobio, a iz kluba su mu jasno dali do znanja da za njega mjesta više nema.

Nema sumnje da će Bešić pokazati kvalitet gdje god da ode, ali je poražavajući način na koji su mu u Evertonu uskratili povjerenje. Svi znaju koliko je teško naći klub u januaru jer ozbiljni sastavi se prave na ljeto

No vidjećemo. Možda se ipak nađe dobar poslodavac. Mume zaslužuje mnogo više od klupe i tribina bez obzira na ime kluba.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.