Grupa huligana ubila slavnog glumca u centru Beograda!

Uočili su Maksimovića, koji im se zbog tamnije puti učinio da je Rom, pa im je to bio dovoljan razlog da ga napadnu i pretuku.

Tragična smrt glumca Dragana Maksimovića Makse ni danas nije rasvjetljena.

Brutalan način na koji je otišao veliki glumac stalan je podsjetnik na slabosti današnjeg društva.

Glumac Dragan Maksimović Maksa je iza sebe ostavio više od 60 uloga, a među njima su i kultni filmovi poput “Petrijin venac”, “Rane”, “Lepa sela Lepo gore”, “Mi nismo anđeli”, “Crni bombarder”….

Njegovih maestralnih uloga bilo bi i više da se u novembru 2000. u centru Beograda nije dogodila tragedija. Napala ga je grupa skinheda, navijača, koji su se bijesni vraćali nakon jedne utakmice u kojoj je njihov klub izgubio.

Uočili su Maksimovića, koji im se zbog tamnije puti učinio da je Rom, pa im je to bio dovoljan razlog da ga napadnu i pretuku.

Nažalost, glumac je bio dugogodišnji dijabetičar i astmatičar, te svježe operisanog oka i nije mogao, a ni umio da se suprostavi nasilnicima. Prebili su ga zvjerski, pred gomilom (ne)ljudi i svjedoka… Niko mu nije pomogao.

Ostao je da leži teško povrijeđen, i na ivici života i smrti stigao je u bolnicu.

Nažalost, nakon višemjesečne agonije podlegao je ranama.

Navodno, nije želio da identifikuje svoje napadače. Prošlo je gotovo 20 godina, ali ni policija nije uspjela da ih pronađe.