Halid Bešlić otkrio pravu istinu o odlasku u Njemačku: Tamo su mi unuci

Posljednjih dana u domaćim i regionalnim medijima odjeknula je vijest da legendarni pjevač Halid Bešlić napušta svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i seli se u Njemačku.

No, to nije istina.

Bešlić je za Dnevni avaz objasnio o čemu se radi, a posebno je naglasio da mu nije jasno kako je došlo do takvih napisa.

“Ne znam uopće ko je dao tu izjavu. Nisam ja to nikad dao. Nije istina da odlazim. Moj sin Dino, snaha Mahira i njihova djeca Lamija i Belmin-Kan idu u Njemačku. Ja ću biti tamo-vamo, kao i do sada. A sada posebno, s obzirom na to da je snaha dobila posao i da će djeca još malo krenuti u vrtić” govori Bešlić

Šta mislite koja je pozadina priče, kako je uopće došlo do ovoga?

“Ne znam pozadinu priče. Eto, neko je objavio to. Istina je da ćemo ići često u Njemačku, ali ne napuštamo Bosnu. Ja ne idem, supruga i ja smo tu gdje jesmo. Dino ima njemačke papire i već je gore. Ništa drugo u toj priči nema.”

Vaš odlazak u penziju naveden je kao jedan od razloga zašto napuštate BiH.

“Sada stječem pravo na penziju, i ovdje u Bosni i u Njemačkoj. I dalje ću pjevati. Ali, penzija je penzija. U Njemačku ću ići više zbog djece, da budem s njima, a bit ću više u Sarajevu.”

Radujete li se penziji?

“Ne radujem. Ne mogu ja živjeti od penzije. Navikao sam da imam malo pristojnija primanja. Pjevat ću dokle god budem mogao, a neka i penzije.”

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.