HAOS ŠIROM BIH Kilometarske kolone na granici, saobraćajni kolaps na većini puteva u državi

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Maglaj – Doboj, kod mjesta Šije. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Zbog popriječenih teretnih vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-5 Travnik – Donji Vakuf na području Komara.

Na većini puteva u BiH zbog ugaženog snijega i zaleđenog kolovoza saobraća se usporeno. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu, BIHAMK ovdje upozorava na povremeno jače udare vjetra.

Na putu Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok na putu Olovo -Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo – Rogatica, na širem području Romanije, dok na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada, te na putu Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar dodatne probleme stvara jak vjetar.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Savjetuje se opreznija vožnja i napominjeu se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić – Ličko Petrovo Selo zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Za dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.