in ,

Haos u Narodnoj skupštini Republike Srpske: Sve blokirano!

Narodna skupština RS
Narodna skupština RS

Poslanici opozicije, nakon što su zaprijetili da će blokirati rad Narodne skupštine, ostali su da stoje u skupštinskoj sali na prostoru gdje je mjesto skupštinskog rukovodstva, iako je data pauza.

Napustili su svoje skupštinske klupe i stali na prostor rukovodstva parlamenta, kako bi i fizički blokirali njegov rada. U skupštinskoj sali je i jedan broj poslanika skupštinske većine.

Poslanik SDS-a Vukota Govdarica je rekao da je ovo odgovor “na nasilje koje trpe u parlamentu, te da traže poštivanje ustava i zakona” i dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni neće biti parlamenta.

”Ne može više da bude normalnog kolosjeka, jer ova parlamentrna većina ne razmišlja svojom, već glavom jednog čovjeka”, ustvrdio je Govedarica u izjavi novinarima navodeći da će opozicija iscrpiti sve ustavne mogućnosti da se spriječi kršenje zakona.

I poslanik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je besmisleno učestvovati u radu parlamenta koji donose odluke koje se ne objavljuju u “Službenom glasniku”.

”Ili se vratite parlamentarnoj demokratiji u skladu s ustavom i zakonom ili sjednica parlamenta neće biti”, rekao je Borenović ističući da “na ovaj način štite građane i RS”.

Razlog za nezadovoljstvo opozicije je povlačenje s dnevenog reda izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora o konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta u 2016.

Sevdah Frankurt

Sevdalije iz Frankfurta iza sebe imaju nezaboravan vikend

Video: Nevjerovatan promašaj Edina Džeke