Haos u Republici Srpskoj, panika u institucijama

Haos u Republici Srpskoj, panika u institucijama

Vijesti

Velike neprilike izazvao je tekst portala Žurnal u kojem je navedeno da vladajuće strukture u Republici Srpskoj imaju određenu ulogu u formiranju paravojnih formacija. Vijest je potvrdio ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić koji je rekao da ima određena saznanja da su ovi navodi Zurnala tačni.

A danas je nakon svega, došlo do pravog haosa u Republici Srpskoj. Reagovali su svi lideri ovog manjeg bh. entiteta jer svi su svjesni da su ovaj puta stvari otišle zaista predaleko…

Reagovao je Milorad Dodik koji je demantovao da išta slično postoji u RS-u.

”Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da “predsjednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice” su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana”, saopćeno je iz kabineta predsjednika RS.

Nije se dugo čekalo i na reakciju predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović.

”Sve te priče koje se vrte posljedniih nekoliko dana su samo bombastična nagađanja”, rekla je Cvijanović navodeći da se time želi RS dodatno problematizovati.

Istakla je da RS ima regularne formacije, svoju policiju te da je pažnja institucija i ulaganja usmjerena prema njima.

RS se, dodala je, sada stavlja u kontekst gobalnih pitanja, te “tuča” velikih sila.

Mediji nezvanično prenose da su održani i određeni sastanci političkih lidera u RS-u sa samo jednom temom, a to je tekst o paravojnim formacijama u RS-u. O ovoj temi će biti jako mnogo razgovora u narednim danima, a očekuje se i reakcija međunarodnih faktora koji se još nisu oglašavali.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.