Haos u SDA: Izetbegović izbacuje jednog od najpoznatijih članova stranke

Vijesti

Smjena Vlade Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Begom Gutićem izvršena je protivno stavovima i odlukama organa SDA. Smjenu su po diktatu Mirsada Kukića proveli odmetnuti zastupnici SDA zajedno sa zastupnicima SBB, kršeći Ustav Tuzlanskog kantona i Poslovnik o radu Skupštine Tuzlanskog kantona, saopšteno je danas iz Stranke demokratske akcije koja preživljava možda i najteže trenutke od svog osnutka. Tako je najavljeno izbacivanje iz stranke čovjeka kojeg smatraju veoma uticajnim u vrhu i koji se dosad dovodio u vezu s brojnim kriminalnim aferama.

Prvo je Dino Konaković napustio stranku uz pojašnjenje da je to stranka prepuna kriminalaca, a danas je procurila vijest da će SDA već u narednih 3-4 dana izbaciti jednog od svojih najmoćnijih članova. To je naravno Mirsad Kukić, gospodar života i smrti u Tuzlanskom kantonu kojem je sinoć nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu na diskoteku u Banovićima.

”Vlada na čelu s premijerom Gutićem je, radeći u veoma teškim okolnostima, ostvarila dobre rezultate, posebno na stabilizaciji budžeta, socijalne, zdravstvene i boračke zaštite i ekonomskog stanja u Tuzlanskom kantonu, i nisu postojali nikakvi razlozi koji bi opravdali njenu smjenu.

SDA se u potpunosti ograđuje od novoformirane privatne interesne koalicije u Skupštini Tuzlanskog kantona i nove vlade Tuzlanskog kantona koju je ova koalicija imenovala.

SDA je opredijeljena da stane ukraj nedemokratskom djelovanju i samovolji pojedinaca u svojim redovima. Bez obzira na sve moguće posljedice po njenu poziciju u vlasti, SDA će iz svojih redova odlučno ukloniti sve one pojedince koji djeluju suprotno njenim temeljnim idejama i principima.

U tom cilju će u kantonalnoj i općinskim organizacijama SDA u Tuzlanskom kantonu u narednom periodu biti poduzet niz mjera. Povjereništvo na čelu s Amirom Fazlićem ima punu podršku SDA u provodjenju tih mjera, kako bi se u SDA Tuzlanskog kantona afirmisali časni i čestiti članovi privrženi principima i programu stranke, a iz njenih redova uklonili svi oni koji djeluju nedemokratski, postupaju suprotno odlukama organa stranke, rade za vlastite interese i pristaju na siledžijske metode, samovolju i diktat pojedinaca”, saopšteno je iz SDA.

Biće u narednim danima veoma vatreno u stranci koja kako se bliže izbori, izgleda sve razbijenija i slabija…

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.