Ilustracija

Hrvatska objavila šokantno upozorenje za svoje građane koji putuju u BiH

Posljednje Vijesti

Republika Hrvatska preko svoje predsjednice Koline Grabar Kitarović konstantno naglašava da je Bosna i Hercegovina prijetnja po sigurnost u regionu, a očito je u tome podržavaju i Vladine institucije. O tome je nešto manje govora bilo posljednjih dana što je i razumljivo ako znamo koliko vremena su hrvatski funkcioneri potrošili na komentarisanje presude haaškoj šestorci za ratne zločine i udruženi zločinački poduhvat u kojem je i Hrvatska proglašena agresorom.

No treba napomenuti da je odranije na snazi odluka prema kojoj Ministarstvo vanjskih i evropkih poslova Hrvatske poziva građane na oprez pri putovanju u Bosnu i Hercegovinu. Preporučuje se i detaljnije informiranje prije puta.

Upozorenje je izdato još 20. novembra 2015. godine, a još uvijek je na snazi. Običaj je da se ovakva saopćenja povlače nakon što prođe nekoliko mjeseci od neposredne opasnosti. Hrvatska prema BiH očito ima drugačije rezone. I ovo je stvarno užas.

“Zbog napada u predgrađu Sarajeva Rajlovcu, u kojemu su 19. novembra 2015. godine poginula dvojica pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine i u kojem su ranjene još tri osobe, preporučuje se oprez na javnim mjestima i praćenje uputa lokalnih institucija”, navodi se u upozorenju Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

Ovo je zaista jedna u nizu ružnih informacija koje trajno narušavaju odnose dvije zemlje. Nakon godina dobre saradnje, sada je stiglo vrijeme da se ponovo potežu ovakve gluposti. Bez ikakve potrebe i smisla.

Leave your vote

4 razmišljanja na “Hrvatska objavila šokantno upozorenje za svoje građane koji putuju u BiH

  1. pa od rata sve se nesto radi na ustrb muslimana pa covek sam sebi docara dasu mulimani krivi i kad nisu krivi imalobi se puno toga reci ali u ovoj situaciji trebaju se svi trezveno ponasati odnosno sve tri strane jer bosna i hercegovina pod ovakvim pritiskom nemoze dalje dase izgradjuje i ide dalje jer ovoje nastavak podjele jer kad vidis da se ve okomilo na muslimane kao dasmo mi zapoceli rat a svaka postena osoba vidi daje se radilo na podjeli bosne na dva djela sto i sad neke usijane glve cine sve da ostvare svoj prljavi cilj ja pozivam sve trezvene ljude i narode dase suprostave ovakvim nepromisljenim i neznam i nemozem da odgonetnim zasto je ovolika mrznja pojedinaca prema mulimanima

  2. Kitarevicka treba dobrig psihijatra potraziti da se malo pregleda neka slobodno dode u Bosnu pa da vidi kako zajedno zive i bosanci i katolici kako ih oni nazivaju hrvatima koliko znam da su hrvati u Hrvatskoj ovo je Bosna gospodo kitarevic ovdje nema hrvata samo katolika srba i bosnjaka ovo je nasa zajednicka drzava

  3. Normalno da nas je pomagala.slala nam metke i granate kroz topovske i pušćane cijevi i bili nam kondicioni treneri.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.