in

Ima li razloga za paniku!? U Hrvatsku jučer doputovao autobus pun kineskih turista iz Wuhana!

Na granični prijelaz Bregana jučer je u Hrvatsku doputovao autobus pun kineskih turista iz Wuhana, kineskog grada iz kojeg je krenula epidemija koronavirusa.
Prema informacijama kojima raspolaže Index.hr, oni su na područje Evrope doputovali avionom u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku. Navedeno je i to da su prije toga na milanskom aerodromu prošli kroz skeniranja stanja organizma i da nijedan turista nije imao simptome bolesti.

Na graničnom prijelazu Bregana su zaustavljeni i dobili su uputstva šta da urade ukoliko primijete simptome.

Index.hr piše da je i vozač autobusa dobio kontakt epidemiologa kojem se treba obratiti ukoliko primijeti da neko od putnika ima simptome koronavirusa.

S događajem je upoznat i Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je ranije objavio upute i za putnike koji idu u Kinu te povratnike ili turiste iz Kine.
Podsjetimo, do sada je od koronavirusa smrtno stradalo 56 osoba, dok je njih skoro 2.000 zaraženo. Virus se prvi put pojavio u decembru u kineskom gradu Wuhanu.

Danas je kineski predsjednik Xi Jinping nakon posebnog sastanka vlade istakao kako se širenje novog koronavirusa ubrzano odvija.

Pogledajte kako izgleda turski grad nakon razornog zemljotresa (VIDEO)

Ceste su prepune opasnih vozača, pogledajte najgore ikad snimljene kamerom