in ,

IMAO TRI BAJPASA, A NIJE IMAO LIJEKOVE Objavljeni uznemirijući detalji smrti borca Rame Bećirovića

Sinoć oko 21 sat je završena obdukcija tijela Rame Bećirovića u Komemorativnom centru u Tuzli, saopćio je danas advokat Mirnes Ajanović.

Prof. dr Zdenko Cihlarž utvrdio je da je smrt nastupila zbog ponovljenog srčanog udara.
Kompletan nalaz sa uzrocima srčanog udara dostaviće se nadležnom Tužilaštvu nakon izvršene ostale analize, uključujući i toksikološku analizu.

Dženaza će biti klanjana danas nakon ikindijskog namaza (oko 16.20 sati), u Željeznom Polju, selo Jastrebac. Ramo Bećirević, demobilisani borac koji je u srijedu uhapšen na protestima u Sarajevu, preminuo je jučer 9 sati.

Kako je kazao advokat Mirnes Ajanović, Bećirović je u pritvoru bio izložen stresu i nije imao dostupne lijekove koji su mu bili potrebni.

Inače je bio srčani bolesnik i imao je ugrađena tri bajpasa.

– Bećirović je uhapšen 5. septembra, ali je zbog zdravstvenog stanja iz pritvora pušten 6., dok su dvojica njegovih kolega u pritvoru bili do 7. septembra, navodi Ajanović.
Dodaje da porodica smatra da su ove okolnosti uticale na njegovu smrt.

Također, Ajanović navodi da se preminuli borac žalio na to da neće preživjeti zbog izloženosti stresu i agresivnom suzavcu.

Podsjećamo, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo osiguravali su sredinom protekle sedmice proteste grupe demobilisanih boraca, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH.

Učesnici protesta tog dana su oko 13 sati krenuli ulicom Obala Kulina bana u pravcu starog dijela grada, te su tokom protestne šetnje narušili javni red i mir, i napali policijske službenike Uprave policije tog Ministarstva, saopćeno je naknadno iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.
Navodi se da su tom prilikom policijski službenici upotrijebili sredstva sile prema određenom broju učesnika protesta. Kao posljedica napada na pripadnike Uprave policije, povrijeđeno je sedam policijskih službenika.

DVOSTRUKO SLAVLJE DIJAMANTA, BAJKA NA TREBEVIĆU Edin i Amra Džeko proslavili prvi rođendan sina Danija

Divljaštvo kakvo se ne pamti: Milorad Dodik pretukao mladog političara iz RS, da li je ovo za zatvora?