Incident u Višegradu: Emir Kusturica napao Ćamila Durakovića

Vijesti

Ćamil Duraković, bivši načelnik Opštine Srebrenica, danas je u Osnovnom sudu u Višegradu prisustvovao glavnom pretresu po tužbi režisera Emira Kusturice, sam pretres zasjenile su primitivno vrijeđanje i psovke koje su bivšem načelniku Srebrenice upućene od strane poznatog režisera.

“Desilo se ispoljavanje njegove akumulirane mržnje prema Sarajevu i Bošnjacima, tako da je sva ta njegova mržnja isplivala kroz Ćamila Durakovića jer sam ja danas bio jedini oči u oči s njim po predmetu njegove tužbe protiv mene i Dnevnog avaza, povodom nacionalnog parka “Drina”. Pri iznošenju tog iskaza kao tužitelj na dijelu gdje se osvrtao na navodno moju izjavu i zašto je mene tužio pored Avaza, pogledao je u mene i baš primitivno, krvnički, pogledom punim mržnje u tri navrata mi je psovao majku govoreći: Je**t ću ti majku, j**em ti majku, kroz zube, mimikom dok gleda u mene”, kazao je Duraković.

On je dodao da je pokušao pitati “Zašto meni kada nisam kazao to što stoji u Avazu”.

“Ja sam pokušao da pitam ‘Zašto meni, ja to nisam ni kazao u Avazu, a psuješ mi”, mene je sudinica prekinula i rekla da ću imati priliku da govorim. Kada sam došao na red i to kazao, sudinica mi je rekla: Zašto to odmah niste rekli?, a ovaj je već bio napustio sudnicu. Pri izlasku iz sudnice me nazvao klošarem i opsovao majku. Nije mogao da se uzdrži u toj dozi mržnje prema Bošnjacima, ja mu neću ostati dužan i sigurno ću podnijeti krivičnu prijavu protiv njega za prije svega govor mržnje i prijetnju. U BiH je “Je**t ću ti majku” prijetnja. Ako je bio spreman da to učini na tako primitivan način, onda neka odgovara. Mislim da imam pravo reći ono što mislim”, kazao je Duraković i dodao:

“U Sudu je to ušlo u zapisnik, dalje korake ću vidjeti sa svojim pravnim zastupnikom. On je to kao šapatom govorio i bilo je teško ostalim da primijete. Pri izlasku je to glasnije rekao, čak je i moja advokatica čula da mi je nešto promrmljao. Ja sam mislio da je on malo kulturniji čovjek, mene je šokirao iako je kontroverzan i šokirao me dozom primitivizma”.

O ovom će događaju sigurno biti riječi i u narednim danima. Bruka i sramota.

Leave your vote

5 razmišljanja na “Incident u Višegradu: Emir Kusturica napao Ćamila Durakovića

  1. ista govna skim se druzis takav si
    Zasto citas i spominjes avaz to normalan bosnjo ne cita
    Ciganska posla

  2. netreba se niko nikoga bojat kada kazes stoji iza toga ma ko da si tezak je zivot fukari i kukavici

  3. A sta to fali avazu ??? pa ga tako neki napadaju vjerovatno nevole da se suoce sa istinom ..tako isto i kusturica nevoli istinu pa mu svi smetaju koji nisu tako primitivni kao on…a imamo mi kusturica koliko hoces..

  4. Sta ce dronjak i peksin reci.kad je faca sto ne didje u sarajevo pa sta ne kaze nego ker ujeda iz daljine misli hrabar je a seronja upisani

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.