Influencerima posao propada: “Ne dobivamo uopće ponude”

Brojne industrije pogođene su pandemijom koronavirusa, s velikim brojem ljudi koji su ostali bez posla.

No iako su neke od stradalih industrija očigledne – restorani, barovi, putovanja, sport, kockanje, kina, maloprodaja, proizvođači automobila, teretane – pokazalo se da i influenceri gube većinu, ako ne i sav svoj prihod.

Nekoliko takvih zvijezda društvenih mreža, koje se oslanjaju na partnerstva s brendovima kako bi financirale svoj raskošni životni stil, sad svjedoče sve manjem broju ponuda. I dok i dalje objavljuju glamurozne fotografije kako bi zabavili sljedbenike, otkrili su da sad sve moraju raditi sami, dok su se prije o njima brinuli profesionalci, prenosi Daily Mail.

Tri influencerice otkrile su za TMZ ovaj tjedan kako su se njihove lukrativne karijere drastično srozale otkako se virus počeo širiti.

Abigail Ratchford jedna je od njih. Ona ima 9 miliona pratitelja na Instagramu. Zarađivala je oko 500 hiljada dolara godišnje od sponzoriranih objava, no čini se da će taj broj dosta pasti 2020.
https://www.instagram.com/abigailratchford/?utm_source=ig_embed
Iako još uvijek ima neke dogovorene poslove, njezina posljednja sponzorirana objava bila je 18. februara. Požalila se i kako ne može više naručiti make-up artiste, stiliste i profesionalne fotografe da joj pomognu s fotografijama, već sve mora raditi sama. To uključuje i kratku snimku u bikiniju s Louis Vuitton maskom.
https://www.instagram.com/abigailratchford/?utm_source=ig_embed
Ella Rose, koja ima 811 hiljada pratitelja na Instagramu i dijete s NFL igračem Julianom Edelmanom, rekla je za TMZ da nije dobila nikakve upite za sponzorirane objave ovaj tjedan. Obično ih je dobivala barem nekoliko dnevno.
Ella, koja živi u Los Angelesu, također ne može zvati fotografe, već sve mora raditi sama.

Još jedna popularna influencerica koja je željela ostati anonimna rekla je sajtu da nekoliko brendova želi čekati april za pregovaranje o ugovorima. Neki brendovi s kojima je imala dogovorene suradnje tražili su od nje da ih još ne objavljuje, a kaže da je to jer su proizvodi napravljeni u Kini.

Desiree Schlotz također se požalila da je ostala bez posla, ali i na kašnjenje plaćanja firmi s kojima je već odradila ugovor. Požalila se i kako je teško stvarati sadržaj bez mogućnosti izlaska iz kuće.

Najviše su pandemijom pogođeni travel influenceri. Alyssa Ramos jedna je od njih, iako kaže da se ne boji virusa. “Ne bojim se dobivanja virusa… više me brinu haos i histerija koju stvara”, rekla je 12. marta te čak istaknula kako su letovi jeftini.

View this post on Instagram

EDIT: Someone just told me the Rapunzel movie Tangled is in the spotlight on socia bc the kingdom was called Corona and she is trapped in quarantine! Had no idea! I made this photo yesterday!! I’m psychic!!! . Original caption: Starting to feel like Rapunzel locked up in my castle, and the Rona is the evil queen who put me up here!👸🏼 🏰 🦠 😂 . If this is day 7 in quarantine and I’ve already figured out how to alter my limbs and add hair and a crown to my head, I CANNOT WAIT for day 14…and probably day 30… 🤪(PS tutorial will be up tomorrow!) . Anyway! Thanks for everyone’s support and encouragement yesterday! I went ahead and decided to splurge to keep Casa Quarantina instead of get stuck in the cave (have I mentioned I almost drowned while scuba diving in a cave?)! . Looking forward to all the time I’ll have to get back to my original passion: writing! And my new one: video! . If you feel like you’re running out of things to do, be sure to check out the 26 Productive and Fun Things to Do that I have linked in my bio! . OK NOW LET’S PLAY A GAME!! My friends in a group chat did this and it was hilarious: . WHAT’S YOUR QUARANTINE NAME? To figure it out, take the word for how you’re feeling right now, and the last thing you ate out of your pantry! . Mine is Frustrated Rigatoni. 😂 . Sidenote : If you were able to catch where babe is in this photo, and are concerned that he’s outside…he’s not…I just figured out how to add humans to pics too…and am now realizing how many creators add them in to those mountain/cliff top pics 😂 . . #barcelona #quarantine #casaquarantina #longhairdontcare #creator #quedateencasa #stayinside #mylifesatravelmovie #alyssaramostravels

A post shared by Alyssa Ramos 🌎 Travel + Life (@mylifesatravelmovie) on