in ,

Informacija upravo potvrđena: Umro poznati političar iz BiH!

Dragan Vrankić, bosanskohercegovački političar i istaknuti član Hrvatske demokratske zajednice umro je u nedjelju u dobi od 64 godine nakon duge i teške bolesti.

Dragan Vrankić rođen je 1955. godine u Trebižatu, Čapljina. Osnovnu školu i gimnaziju završio u rodnom mjestu, a zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku.

Radio je u Energoinvestu na komercijalnim poslovima te u organima uprave, kao pročelnik Odjela za privredu te kao zamjenik načelnika za finansijske i ekonomske poslove u Općini Čapljina.

Funkciju zamjenika ministra financija u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona vršio je u dva mandata. U dva mandata također je izabran za zastupnika u Parlamentu Federacije BiH. Između 2003. do 2006. vršio je funkciju ministra finansija i zamjenika predsjednika Vlade Federacije BiH, a od 2007. do 2010. ministra finansija i trezora BiH.

U razdoblju od 2010. do 2014. bio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH ga je, 28.10.2015., a Dom naroda 10.11.2015. imenovao za generalnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, što je bila i posljednja funkcija koju je obnašao.

Misteriozna svjetla viđena iznad okeana, je li ovo flota NLO-a…

Sanja Kužet sinoć je Zvezde Granda vodila bez Voje Nedeljkovića, a razlog je pretužan!