Inovacija u Sarajevu: Organizacija privatnih događaja na evropskom nivou, a cijene bosanske

Agencija AdiX Events d.o.o. osnovana je u martu 2018. godine kao društvo za organiziranje događaja, marketing i konsalting. Nude usluge organiziranja svih vrsta događaja, uključujući i one slavljeničke, odnosno privatne prirode.

Agencija je vjeran partner i u organiziranju korporativnih događaja: poslovnih ručkova, prezentacija, izložbi, seminara, konferencija, sajmova…

Iako se ne fokusiraju samo na događaje poslovnog karaktera, što je u Bosni i Hercegovini posao koji isključivo rade samo marketinške i PR agencije zadnjih godina, ističu da su barijere ulaska na ovo tržište „visoke“, ali vide svoju šansu u činjenici da ovom tržištu nedostaje konkurentske dinamike, s vremena na vrijeme čak i kreativnosti, čime je učinjeno da tržište bude pomalo i monotono, a potrebe ove vrste nekada i nezadovoljene.

“Želimo postati lideri na domaćem tržištu, te ponuditi svoj koncept poslovanja i pružanja usluga na regionalno i evropsko tržište u organiziranju događaja raznih vrsta. Želimo biti prepoznatljiv brend kao organizator događaja koji je tu da udovolji svim zahtjevima i snovima klijenata, uštedi njihovo vrijeme u ovim trenucima kada gotovo svega ima osim dovoljno vremena, te ponuditi veliku dozu kreativnosti koja će ljude ostaviti bez daha.
Ključevima u rukama, kodiranim našim vještinama, znanjem i poznavanjem tržišta, obojenim prepoznatljivim kvalitetom usluge, a profesionalno i prijateljski nastupajući sa našim partnerima, otvaramo vrata svim zahtjevima i željama. Sa svježe ubrizganom kreativnošću klijentu ostvarujemo najljepše snove za sve one događaje koji se pamte cijelog života”, kazao je Admir Šehović, direktor i osnivač ove moderne agencije.

Smatraju da su im najveće prednosti istraživački duh i detaljno poznavanje tržišta u svim segmentima u okviru svojih djelatnosti. Ističu i sve izraženije poslovanje i poznavanje prilika u digitalnom svijetu i jako prihvatljive cijene u odnosu na konkurenciju. Na prostoru Bosne i Hercegovine i Balkana uopće, niske cijene su možda i najbitniji faktor za klijenta pri odabiru usluge, a AdiX Events nudi kvalitet po nižoj cijeni po principu „value for money“.

„U našoj bazi podataka nalazi se veliki broj hotela, restorana, subjekata koji nude usluge dekoracije i ostalih subjekata u lancu organiziranja događaja. Prilagođavamo se kupcu i stojimo mu na raspolaganju bilo da nam želi prepustiti potpuno ili djelimično organizaciju događaja. Dakle, ukoliko nam prepusti cjelokupnu organizaciju, sve korake u organizaciji preuzimamo mi, a klijent se može opustiti i samo pojaviti na dogovoreni datum”, naglašava Šehović.

Pored organizacije događaja, AdiX Events vrši i usluge marketinga i promocije, kao i savjetovanja u nizu oblasti, od marketinga do poljoprivrede i saobraćaja. Dat je akcenat na privatnim događajima, a pod ovim događajima za koje Agencija nudi usluge organizacije, podrazumjevaju se: vjenčanja, godišnjice u vidu rođendana, bitnih datuma i sl., proslave kao što su diplomske i magistarske odbrane, porodični ručkovi, privatne zabave itd., sa misijom da se podigne organizacija privatnih događaja na viši i evropski nivo – nivo koji još uvijek nije dovoljno „zaživio“ u Bosni i Hercegovini.

Nude i usluge profesionalnog planiranja obilazaka najljepših i naznačajnijih znamenitosti i lokacija u Bosni i Hercegovini. Pored lokacije događaja, važne su i sve druge propratne aktivnosti organizacije, kako bi se olakšao posao i uštedilo vrijeme klijentima, tako što Agencija preuzima djelimično ili sve korake organizacije.

“Naše temeljne vrijednosti su da podstičemo mahom novije i male poduzetnike, njihove proizvode i usluge na tržištu u poslovnim odnosima sa njima. Ne zatvaramo vrata velikim kompanijama, naravno. Opet, sa većim kompanijama možemo osigurati bolju poziciju i poboljšati poslovanje malih poduzeća ili zadovoljiti potrebe fizičkih lica ako se radi o privatnim događajima ili obilascima. Stvaramo lanac organizacije sa partnerima koji su gladni uspjeha i poslovnog proboja, a žele podići svoju poziciju na tržištu, stvoriti ili ojačati brend i biti sve konkurentniji, uz našu pomoć i izgrađene odnose povjerenja sa nama. Svi zajedno iz takvog lanca, djelujemo kao jaka cjelina, povezivajući ljude, kompanije i njihove želje sa lokacijama dešavanja najslađih događaja“, ističe Šehović.

Mladi tim Agencije posluje na jednoj modernoj ideji i namjerava da širi poslovanje i na tržišta van Kantona Sarajevo, ali je u mogućnosti organizirati događaje i na području oko Sarajeva, te uz zahtjeve svojih klijenata događaje i obilaske na širem području Bosne i Hercegovine.

U okviru ovog članka možete pogledati nekoliko slika sa događaja na kojima su agenti AdiX Events prisustvovali na samom početku svoje karijere razvijajući svoje vještine „na terenu”; neke su i sami organizirali sa svojim saradnicima u lancu organizacije. Tu su nedavno održani team-building za stranog klijenta, zatim veći broj privatnih i poslovnih večera, obilazaka, kao i porodičnih slavlja za fizička i pravna lica. Za svoje klijente iz regiona obavili su istraživanje tržišta i savjetovanje u djelatnostima i aktivnostima koja se tiču organiziranja događaja, turizma i ugostiteljstva, kako bi potencijalno isti proširili svoje poslovanje na Bosnu i Hercegovinu. U budućnosti imaju jasan cilj i žele ići dalje i upustiti se u organizaciju većih korporativnih događaja.

Aktivnosti ove „mlade“ Agencije možete pratiti na društvenim mrežama, a u prethodnom periodu objavili su mnoštvo zanimljivog sadržaja, nagradnih igara, projekata, događaja…

AdiX Events možete pratiti na:

Facebook-u: https://www.facebook.com/AdiXEv/

Instagram-u: https://www.instagram.com/adixevents1603/

LinkedIn-u: https://www.linkedin.com/in/adix-events-859969162/

Kreativni tim ove firme poziva ljude i kompanije da učestvuju u razvoju ove mlade agencije u modernim i brzorastućim djelatnostima, tako što će im dati priliku da opravdaju njihovo povjerenje uz pruženu kvalitetnu uslugu, zauzvrat. Nude širok spektar usluga koje možete pogledati na Web stranici http://adixevents.com/, a potencijalni klijenti izabrati ona područja gdje im Agencija može pomoći, pored organizacije događaja, kako bi uštedili njihovo vrijeme.

Kontaktirajte AdiX Events:

Adresa: Ulica Nedima Filipovića br. 21, Čengić Vila, Novo Sarajevo, 71000 Sarajevo

Web stranica: adixevents.com,

Mail: [email protected]

Tel: 061/709-062, 062/482-608

(Sponzorisani članak)

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.