Intervju seksualnog predatora sablaznio javnost: Niko, ali baš niko nije za žene napravio više od mene

Holivudski producentski mogul Harvey Weinstein dao je intervju nakon više od godinu dana i progovorio za New York Post, no nije htio komentirati više od 80 optužbi za zlostavljanje i silovanje, već je kroz cijeli intervju isticao kako je nepravedno doveden u ovu situaciju, kako bi mu trebalo odati priznanje kad su žene u pitanju i kako je za njih napravio više od bilo koga u filmskoj industriji.

Osramoćeni Weinstein posljednjih se sedmica nalazi u bolnici u New Yorku gdje je podvrgnut operaciji leđa zbog brojnih zdravstvenih problema. Premda fizički izmoren i oslabljen, producent je još jednom uspio sebe staviti u središte priče smatrajući da su svi zaboravili koliko je napravio za žene u svojoj karijeri.

– Osjećam se kao zaboravljeni čovjek. Financirao sam više filmova koje su režirale žene ili koje su o ženama od bilo kojeg drugog filmaša, a govorimo o periodu prije 30 godina. Ne govorimo o danas kad je to moderno. Ja sam to napravio prvi! Ja sam pionir u tome! I sad mi je to priznanje uskraćeno zbog svega što se dogodilo. Moj rad je zaboravljen – žalio se hvaleći sebe Weinstein.

Potom je ispričao kako je dao Gwyneth Paltrow 10 milijuna dolara za ulogu u filmu ‘View from the Top’ 2003. kad, kako je rekao, ni muškarci nisu toliko zarađivali. Dodao je i kako je upravo on Felicity Huffman priskrbio nominaciju za Oscara kad ju je angažirao na filmu ‘Transamerica’, kojeg smatra iznimno progresivnim i za koji smatra da treba dobiti priznanje.

Rekao je i kako mu je Madonna otkrila dokumentarac ‘Paris is Burning’, koji govori o drag kulturi u gradu. I za to, kaže, zaslužuje priznanje jer ga je on plasirao američkoj publici i ima distribucijska prava. Zavapio je i pozvao se na svoj humanitarni rad te sumirao:

– Ako pamtite tko sam onda bio, možda ćete se zapitati i posumnjati u neke od ovih optužbi.

Weinsteina 6. januara čeka suđenje za pet različitih optužbi, uključujući seksualno napastvovanje i silovanje, prenosi TMZ.

(jutarnji)

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.