in

Inzko žestoko zaprijetio Čoviću: Nema prepravljanja karte BiH!

Valentin Inzko
Valentin Inzko
Jasan stav OHR-a, a samim tim i Valentina Inzka je da “do prepravljanja karte BiH ne može doći” i to je kako navode najbolji odgovor na frapantne teze o “povratku na Herceg-Bosnu” koje su se mogle čuti na sjednici Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

“Upravni odbor Vijeća za provedbu mira je više puta, jednoglasno izrazio svoju posvećenost temeljnoj strukturi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene suverene države koja se sastoji od dva entiteta, te da ne može doći do prepravljanja karte BiH”, poručili su iz OHR-a u dopisu za Vijesti.ba, povodom spornih tvrdnji sa sjednice HNS-a.

Podsjećamo, dio Predsjedništva HNS-a na pomenutoj sjednici razmatrao je aktuelno političko stanje u BiH nakon oktobarskih izbora, a među onima koji su dali svoje mišljenje bili su Martin Raguž, Ilija Cvitanović, te Zdenko Ćosić.

Najglasniji pobornik ideje o “povratku na Herceg-Bosnu”, predsjednik HSS-a Mario Karamatić na sjednici HNS-a poručio je kako pojedini nastoje riješiti hrvatsko pitanje tako da Hrvati nestanu i kako je potrebno pripremiti opciju povratka na Herceg-Bosnu.
Iz zapisnika se ne vidi kakva je bila reakcija ostatka Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora na ovaj prijedlog, ali Karamatić je ranije najavio kako će pokrenuti inicijativu za pokretanje ove procedure ako se nastaviti zatiranje izborne volje Hrvata

Dačić dijeli lekcije o patriotizmu, a Erdoganu koji lobira za Kosovo pjeva “Osman-agu”

Pa kako ih nije stid? Messi i Ronaldo su ispali neviđeni zlobnici prema Luki Modriću