Ipak ima barem malo pravde u BiH! Odbijen zahtjev Fahrudina Solaka, može zaboraviti novac za povredu nakon pada s motocikla!

Posljednje Vijesti

Administrativna komisija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine odbila je na današnjoj sjednici zahtjev Fahrudina Solaka, suspendovanog direktora Federalne uprave Civilne zaštite koji je tražio novac kao naknadu za povredu nakon pada s motocikla.

Naime Solak je tražio novčanu naknadu, odnosno pomoć iz budžeta koja nema karakter plaće za povredu koju je zadobio nakon pada s motocikla u aprilu ove godine.

Komisija je jednoglasno odbila Solakov zahtjev. Neki od razloga za odbijanje je što se Solak povrijedio tokom vikenda te što se sredstva koja se inače izdvajaju za tu namjenu uglavnom daju osobama koje imaju teža oboljenja, težeg su finansijskog stanja i slično. Solak je inače podnio zahtjev i očekivao je 1.870 KM.

Fahrudin Solak je inače suspendovan jer je direktno bio involviran u slučaj nabavke spornih respiratora preko firme “Srebrena malina”. U toku je istraga Tužilaštva BiH, a Solak je jedna od četiri osumnjičene osobe.

Solak sve vrijeme suspenzije ipak prima puni iznos plaće iako više ne obnaša funckiju direktora, jer je u međuvremenu imenovan vršilac dužnostu FUCZ-a.

Leave your vote