Hrvatski ugostitelji prezadovoljni sezonom: Sve je bolje od Bosanaca i Srba…

Istarski ugostitelji tvrde da sezona protječe daleko bolje nego što su očekivali. Naravno, to se odnosi na dio sezone prije odluka italijanskih i austrijskih vlasti da se uvedu mjere za one koji se vraćaju iz Hrvatske, piše Index.hr.

Vlasnik jednog poznatog fine dining restorana rekao za portal Kult Plave kamenice kako je u julu ove godine zabilježio čak 40 posto veći promet nego u julu prošle godine. U tom je restoranu posebno porasla prodaja vina pa su tako uspjeli prodati nekoliko butelja skupljih od deset hiljada kuna.

U drugom restoranu u zapadnoj Istri također su iznenađeni prometom – tvrde da imaju previše posla i da se zapravo nisu dovoljno dobro pripremili za sezonu jer nisu očekivali toliko gostiju i tako dobre goste.

Ove godine stigli gosti vrlo visoke kupovne moći

“Ove se godine struktura turista koji dolaze u Istru jako promijenila. Stižu nam gosti koji su prvi put u Hrvatskoj, a koji su u normalnim sezonama ljeto provodili u luksuznim destinacijama u Francuskoj, Španiji ili u Aziji. I oni ne pitaju koliko šta košta. Riječ je uglavnom o Austrijancima i turistima iz sjeverne Italije”, rekao je jedan istarski ugostitelj.

Dobro rade i manji restorani. Sinoć je, na primjer, jedna konoba u zaleđu Rovinja imala više od šezdeset rezervacija za večeru.

U Hrvatsku očito dolaze gosti vrlo visoke kupovne moći, koji prije nisu bili zainteresovani za nas. Ove godine su došli u Hrvatsku jer im je dostupna i jer je epidemiološka situacija bila dobra.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.