in ,

Italijanski mediji PODERALI hrvatskog reprezentativca, a šta su tek onda napisali o Džeki…

Nikola Kalinić jako loše igra i u novom velikanu u kojem pokušava spasiti karijeru.

Nakon što su ga posljednjih godina otpisali Milan, pa Atletico, koji su skupo plaćali propalu golgetersku investiciju (22, odnosno 15 miliona eura odštete za samo šest i četiri gola), novu priliku dobio je u Romi, koja ga je ovog ljeta posudila od madridskog kluba uz naknadu od dva miliona eura.

Kalinić je tamo došao kao zamjena za prvu špicu Edina Džeku, a nakon što je protiv Bašakšehira i Atalante dobio po 15 minuta, u drugom kolu skupine Evropa Lige kod Wolfsbergera (1:1) po prvi put je bio prvotimac.

Na terenu je proveo svih 90 minuta, a odigrao je tako da ga je Gazzetta dello Sport proglasila najgorim igračem utakmice.

“Kalinić nije niti vidio suparnička vrata… Napadač koji nijednom nije bio opasan…” rečenice su o njemu iz izvještaja i komentara najuglednijeg talijanskog sportskog dnevnika s utakmice u Austriji.

“Kalinić je bio promašaj utakmice. Imao je nekoliko inteligentnih kretanja, ali na njemu se nakupilo toliko hrđe da ne nikako ne može naći vrata. Ne može stati u istu rečenicu s Džekom.” piše Gazzetta u obrazloženju zašto je Kaliniću dodijelila neslavni naslov.

POČELA JE DODIKOVA NAJVEĆA NOĆNA MORA Na djelu je PUČ u RS, dobili su naredbu, ali…

I TOGA IMA U BIH Objesio se nakon nestanka kume ljubavnice