Ivan Pernar poslao Čoviću poruku od koje će se zalediti

Ivan Pernar, hrvatski političar, osnivač Živog zida i saborski zastupnik hrvatskom Saboru dao je intervju za bh. list Oslobođenje. U razgovoru se osvrnuo i na priču o trećem entitetu u BiH.

U Saboru je jedan zastupnik spomenuo tzv. treći entitet. Je li teritorijalna autonomija uvjet za ravnopravnost nekog naroda u jednoj državi ili se ta ravnopravnost može ostvariti i bez teritorijalne autonomije?

  • Budući da živim u Hrvatskoj, ja sam svjedok tome kakvo je stanje Hrvata u državi u kojoj ne da imaju entitet nego imaju vlastitu državu. Hrvati nemaju adekvatan status u vlastitoj državi. Imaju HDZ koji vlada cijelom državom, HDZ ima predsjednika države, Sabora i Vlade. To znači da, imati na papiru, de jure vlastitu državu, ne znači ništa ukoliko tu državu vode krivi ljudi. Treći entitet u BiH, u trenutnoj situaciji, zapravo bi značio HDZ-ov logor, HDZ-ov kazamat u kojem bi HDZ imao veću vlast nego što ima sada i takav život bi bio poguban za Hrvate. Izrazito sam protiv trećeg entiteta u BiH.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.