Ivanka Trump ispisala djecu iz škole nakon žalbi roditelja

Globus

Ivanka Trump i Jared Kushner ispisali su svoju djecu iz privatne škole u Vašingtonu nakon što su nadležni u ovoj obrazovnoj ustanovi izrazili zabrinutost zbog njihovog nepoštovanja mjera protiv covid-19, prenosi CNN.

Nadležni u privatnoj školi u Vašingtonu, koju posljednje tri godine pohađa troje djece Ivanke Trump i Jareda Kushnera, izrazili su zabrinutost zbog javnog kršenja mjera protiv covid-19 kakvo se moglo zapaziti kod para.

To je na kraju dovelo da kćerka Donalda Trumpa i njen suprug svoju djecu ispišu iz ove škole, rekao je za CNN izvor upoznat sa situacijom.

Izvor navodi da su Trumpova i Kushner u više navrata prekršili niz smjernica iznijetih u priručniku za roditelje o mjerama protiv covid-19.

Zbog primjedbi i zahtjeva za promjenom njihovog ponašanja u cilju zaštite od covid-19, par je odlučio da djecu ispiše iz škole.

Međutim, dva izvora navode da je škola riješila da se suprotstavi njihovom nepoštovanju zaštitnih mjera i da je to učinila nezavisno od pritužbi roditelja.

Portparol škole odbio je da za CNN komentariše ove navode.

U školi se trenutno nastava održava uživo za organičen broj učenika, a za zaposlene, djecu, njihove roditelje i članove porodice važe preventivne mjere zasnovane na smjernicama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Leave your vote