Ivica Osim brutalno ismijao svog sina: Ne znam šta bi Amaru da to uradi…

Crna hronika Posljednje Sport Vijesti

Ivici Osimu, jednom od najboljih trenera s ovih prostora, kojeg je nedavno Sturm Graz proglasio za najzačajniju ličnost u 110 godina postojanja kluba, nije potrebno posebno predstavljanje. Čovjek koji je bio glavna figura kada se trebao posložiti N/FSBiH onako kako su to zahtjevale FIFA i UEFA dao je zanimljiv intervju za Al Jazeeru Balkans.

Nezaobilazna tema bio je i sadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki. Drago mi je čuti da je bolje. Nezdravo živi. Puši, puno jede, svašta jede… A, izabrao je pogrešnu državu da dođe raditi. U Bosni ima previše meze – u šali je rekao Osim, koji je i sam naglasio da stalno dobija blokade protiv bolova. Popularni Štraus kazao je da se, uprkos lijepom periodu u Austriji gdje zna često boraviti, najbolje osjeća u Sarajevu. Njegov sin Amar nedavno je ponovo preuzeo kormilo Željezničara.

Ne znam šta bi Amaru da uzme taj posao – rekao je Osim, te dodao: – Nije to lako. Odlaziš iz kluba, pa se vraćaš, a svi te čekaju na “zicer”. Nažalost, živimo u naopakim vremenima. Nekako me stanje u Želji podsjećalo na ono od prije rata, kada je situacija bila očajna. U Beogradu, Sarajevu i u svim drugim gradovima u kojima se igralo, mirisalo je na nevolje, samo se nadam da su ove Željine nevolje prolazne. Ako ništa drugo, napravio se stadion i to mi je, nekako, najljepša stvar. Sada može dostojno ugostiti i reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ako još sredimo i Koševo, a Nogometni savez BiH napravi i treći stadion, to će biti odlična stvar, zaključio je legendarni Osim.

Leave your vote