in , ,

Izbili veliki protesti u Crnoj Gori, građani uzvikuju: “Ovo nije Srbija!”

Pristalice crnogorskih patriotskih organizacija okupile su se ispred Skupštine Crne Gore

Pristalice crnogorskih patriotskih organizacija okupile su se ispred Skupštine Crne Gore protestujući protiv najavljenih izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti koje je izradila nova vladajuća većina u Crnoj Gori na čelu sa Demokratskim frontom, a na zahtjev Srpske pravoslavne crkve.

Ispred Skupštine podršku okupljenim građanima dali su i poslanici opozicije. Građani su uzvikivali “Ne damo Crnu Goru”, “Crna Goro volim te “, “Nije ovo Srbija”, “Dritane Srbine”…

Više patriotskih organizacija apelovalo je ranije na sve učesnike protesta da se striktno drže mjera predostrožnosti, propisanih zbog opasnosti od koronavirusa.

Poslanica SDP-a Draginja Stanković Vuksanović poručila je da se izmjenama Zakona gazi Ustav Crne Gore i okupira država Crna Gora.

“Nećemo dozvoliti da se sakralni objekti, koji su državna imovina Crne Gore knjiže na drugu državu- Srbiju”, poručila je Stanković Vuksanović i najavila amandmane SDP-a.

Pogledajte prilog Al Jazeere Balkans.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović apelovao je jučer na građane da odustanu od masovnog okupljanja, pozivajući ih da “svoje političke stavove iskažu kroz forme koje poštuju zdravstvene mjere”, javila je Radio Televizija Crne Gore.

Aleksandar Vučić zaprepastio javnost: “Prioritet Srbije je da sačuva mir i stabilnost u regiji”

Gradsko vijeće Zenice utvrdilo javni interes za izgradnju hidroelekrane na rijeci Bosni