in ,

IZBORI UŽIVO Izašli zvanični rezultati: Ovo je novi predsjednik Hrvatske?!

Objavljeni su prvi nepotpuni rezultati predsjedničkih izbora u Hrvatskoj nakon što su birališta zvanično zatvorena u 19 sati.

Prema rezultatima prednost i dalje ima Zoran Milanović. Kako je navedeno na stranici DIP-a Zoran Milanović dobio je 503.645 glasova, odnosno za njega je glasalo 53,58 posto glasača, dok je Kolinda Grabar-Kitarović dobila 436.395 glasova, odnosno za nju je glasalo 46,42 posto glasača. Za sada je obrađeno 3.942 od ukupno 6.533 biračkih mjesta što je 60,34 posto.

Od sada će se rezultati na zvaničnoj stranici DIP-a osvježavati, a do kraja noći će i zvanično biti poznato ko će u idućem mandatu biti predsjednik Hrvatske.

Kako smo ranije i objavili, Zoran Milanović je i prema prvim zvaničnim anketama bio u prednosti, za njega je glasalo 53,25 posto glasača, a za Kolindu Grabar Kitarović glasalo je 46,75 posto glasača.

Gong je na stranici na Facebooku upozorio na moguće izborne malverzacije. Objavili su kako se društvenim mrežama širi SMS koji sugeriše kupovinu glasova, a objavili su i sliku spornog SMS-a. Poručili su kako su sve prijavili DIP-u.

Situacija u Mostaru je haotična. OPŠIRNIJE…

Predsjednički kandidat hrvatskog SDP-a Zoran Milanović verbalno je napadnut na biralištu nakon glasanja.

“Ne može mene niko maknut, komunjara da me makne. Laže vas sviju. Šta je, šta se ti javljaš?”, vikao je odvjetnik Branimir Jović na biralištu. Milanović je kazao kako “ovo nije slučajno”.

Kolinda Grabar – Kitarović je glasala u društvu muža Jakova.

“Danas je dan ponosa, slavi se demokracija. Svaki čovjek je važan i svaki glas je važan. Danas odlučujemo kakvu ćemo Hrvatsku imati idućih pet godina. Idemo zajedno graditi Hrvatsku koja će gledati unaprijed, a ne unatrag”, rekla je Kolinda nakon glasanja.

500 SELA U BiH JE SABLASNO PRAZNO! Ima li rješenja demografskoj katastrofi?

Ceca bez srama vara narod, a sada je javno odgovorila i na prozivku na Veljkov račun