Bakir Izetbegović

Izetbegović otkrio šokantne detalje svađe s Čovićem: Nemoj to više nikada ponoviti Dragane!

Vijesti

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u govorio je o sastanku u Briselu i otkrio neke ružne detalje njegove svađe s Draganom Čovićem.O

Izetbegović je čak zaprijetio da će napustiti ovaj sastanak i sve ispričati novinarima. Situacija nije bila nimalo ugodna.

Bili ste u Briselu. Jeste li zadovoljni sastancima?

“Nisam ništa posebno niti očekivao. Kada vas pozove predsjednik EPP-a, naravno da ćete se odazvati. Kako sada jednim susretom u Briselu tu stvar riješiti. Samim tokom sastanka nisam zadovoljan. Ispratila me je tzv. Livanjska deklaracija, u njoj je rečeno da muslimani prave islamski kalifat u BiH. Jedna teška besmislica”, kazao je Izetbegović.

Da li je bilo riječi o tome i u Briselu?

“Gore su me dočekale priče, neko je takve priče gore proširio po Briselu, jednu glupost, besmislicu, da mi težimo nekoj islamskoj državi u BiH koja treba da podrije našu poziciju. Onda je to, nažalost, gospodin Čović ponovio pred Daulom, da je problem u BiH krajnja bošnjačka desnica koja prvi probleme i koja želi da napravi islamsku državu u BiH. Tada sam ja kazao da li vi želite da se ovaj sastanak nastavi ili želite da ja sada izađem napolje i da kažem novinarima šta ste kazali. Nemojte to više nikada ponoviti. To je jedna teška besmislica i manipulacija koja treba da podrije bošnjačku poziciju, jednog naroda koji je zaista dobronamjeran, prati evropske standarde, želi mir, koji je napravio toliko kompromisa, toliko udaraca pretrpio”, kazao je Izetbegović.

Leave your vote

5 razmišljanja na “Izetbegović otkrio šokantne detalje svađe s Čovićem: Nemoj to više nikada ponoviti Dragane!

  1. Dokle ce sirotinja da ispasta zbog ovih glavonja sto misle samo na svojc guzice nek jihje sramota

  2. NIJE covic Los koliko se liska pravi pametnjak.
    A zna samo hamziga hop
    I pomalo Dodu posjetiti kako se to radi cujte u hrvatskoj domovine ne

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.