Izetbegović

Izetbegović poslao novu žestoku poruku Hrvatima u vezi Trećeg entiteta u BiH

Vijesti

Bakir Izetbegović je gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u kazao da “bez konflikta i rata ne može doći do trećeg entiteta”.

Treći entitet u BiH, tvz. hrvatski entitet, da li je to realno?

“To je dugoročno jedna od mehanizama kojim gospodin Čović pritiskuje Bošnjake. Ako ne prihvatite ovu stvar, može doći do trećeg entiteta. Bez konflikta i rata ne može doći do trećeg entiteta. Kao što sam rekao, 60 posto Hrvata živi izmiješano sa Bošnjacima u BiH. Kuda bi izvukli tu liniju trećeg entiteta koju nisu uspjeli ’93. sa HVO-om da izvuku. Nakon udruženog zločinačkog poduhvata, rušenja Hercegovine, rušenja stotina džamija, brisanja tragova Bošnjaka, koncentracionih logora, Dretelja i ostalog, nisu uspjeli. Kako to misle sada uraditi olovkom i s kim to misle uraditi?”, upitao je Izetbegović.

“Dao sam upozorenje ljudima koji govore da će pocijepati Bosnu i Hercegovinu, neka ne računaju da će tu stvar uraditi bez konflikta. Sigurno konflikt neće početi Bakir Izetbegović niti Bošnjaci. Zna se ko je svaki put na Balkanu počeo konflikt”, naveo je on.

On je naveo da su priče o trećem entitetu “besmislice koje služe za vlastito glasačko tijelo i za pritisak prema Bošnjacima”.

“Gospodin Kovač je rekao pravu stvar. Hajte da radimo na relaksaciji. Imate Bošnjake koji žele mir, dobrosusjedske odnose, ravnopravne odnose, ispomoć jedni drugima, zašto na takav način ići prema toj zemlji i prema tome narodu”, kazao je Izetbegović.

Izetbegović je govorio i o sastanku u Briselu te kazao da je Čović ponovio “da je problem u BiH krajnja bošnjačka desnica koja prvi probleme i koja želi da napravi islamsku državu u BiH”, prenosi N1.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.