Izetbegović

Izetbegović poslao poruku Dačiću o ratu: Ovo se Srbima neće svidjeti

Posljednje

Bakir Izetbegović poslao je oštru poruku ministru vanjskih poslova Srbije Ivici Dačiću koji je jučer govorio o eventualnom ratu na ovim prostorima.

Lider SDA je danas u Sarajevu rekao da Bosna i Bošnjaci nikad ratove nisu ni počinjali što je izazvalo erupciju oduševljenja u prostorijama SDA gdje je pres konferencija održana.

”Što se tiče rata na Balkanu, ti ciklusi su završeni. Osim ako srpski i srbijanski lideri ne mislie drugačije. Mi nikad ratove nismo ni počinjali”, rekao je Izetbegović i vjerovatno će ova izjava izazvati reakcije u Srbiji.

”Ovo je samo intermeco između nekih novih sukoba, ne zbog Srba, već zbog neriješenih pitanja na Balkanu”, poručio je šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić. Dačić smatra da nije stavljena tačka na probleme na Balkanu, kao i da su regionalni konflikti mogući dok postoje uzroci tih problema.

Dačić smatra da u Srbiji neko treba da kreira novi memorandum ili načertanije, dodajući da to nema veze sa deklaracijom o očuvanju srpskog naroda, jezika i kulture koju pripremaju Srbija i Republika Srpska.

Govoreći o odnosima u regionu, Dačić je ukazao da Srbi u Sloveniji nemaju status nacionalne manjine, da su Srbi u Hrvatskoj nekada bili konstitutivan narod, a da su Hrvati sada problem za BiH.

On je rekao da se u Crnoj Gori trećina stanovništva izjašnjava kao Srbi, ali da u toj zemlji nema nijednog Srbina na funkciji.

Leave your vote

2 razmišljanja na “Izetbegović poslao poruku Dačiću o ratu: Ovo se Srbima neće svidjeti

  1. sta se dogodilo jedu govna obojica a i ovj sto se smjeska dabogda mu rat bio ukući pozdrav mire

  2. Staces traze i dalje baka ,haman ga nisu nasli jos ,AkoBogda ko trazi i nade ga .Dacic hoce fildzan srbijicu pa bujrum orice him i sandzak i Vojvidina ostace him sumadija samo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.