in ,

Izetbegović zaprijetio premijeru Hrvatske: U EU sve znaju, to vam neće proći!
Predsjednik Stranke demokratske akcije i aktuelni predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović komentarisao je izjave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u Briselu o izborniom rezultatima u BiH i potrebi izmjene Izbornog zakona.

“Nijedan ozbiljan evropski političar neće podržati načela koja su u koliziji sa osnovnim demokratskim principom slobodnog kandidovanja i slobodnog izbora.

Jednonacionalne izborne jedinice kakve zagovara HDZ, odnosno izborni model koji bi podijelio birače po nacionalnosti pa im zabranio da glasaju za kandidata iz drugog naroda, u srži je nedemokratski i antievropski, i nikada neće biti podržan od Evropske unije.

Uostalom, upravo je Evropska unija preko svog predstavnika Štefana Fuellea pokušala riješiti zahtjeve HDZ-a uz poštovanje osnovnih demokratskih principa, na način da se time implementira i presuda Evropskog suda za ljudska prava po apelaciji Sejdić-Finci.
Pa je bila odbijena upravo od strane Dragana Čovića. U EU sve znaju, i svakoga su već smjestili na mjesto koja mu pripada”, kazao je Izetbegović za Faktor.

LEPA BRENA KRENULA DA PLAČE USRED KONCERTA! Jednu stvar nikada nije preboljela, na hiljade ljudi pogodila pravo u srce!

Davor Dragičević

“MOJ SIN JE UBIJEN NA NAJSVIREPIJI NAČIN” Davor Dragičević pozvao dijasporu u SAD da traži ISTINU ZA DAVIDA i ostalu djecu