in

Izgubila je mnogo fanova zbog objava: oglasila se Dua Lipa

Dua Lipa je nakon samo jedne objave postala najomraženija osoba u Srbiji. Naime, iako nikada ne posjećuje svoju zemlju, odlučila je na Instagramu progovoriti o odnosu Kosova i Srbije pa je na svom Instagramu podijelila objavu u kojoj je objašnjeno zašto Kosovo nije i nikad neće biti dijelom Srbije.

Na ovu je objavu odlučila reagirati srbijanska zvijezda Jelena Karleuša, a onda i supruga srbijanskog nogometaša Filipa Đorđevića, Jovana Đorđević.

No, nisu one jedine, mnogi su pisali svoje stavove na ovu temu, a sada se oglasila i sama pjevačica.

– Namjera mog prethodnog posta nije bila da izazove mržnju. Jako sam tužna i ljuta što je moja objava pogrešno shvaćena od strane nekih grupa i pojedinaca koji promoviraju etničku razdvojenost, nešto što ja strogo odbijam.

Svaki put kad objavim nešto o Kosovu, u komentarima nastane haos, čak i ako se radi o lijepim stvarima kao što su hrana i muzika, i susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi. Svi zaslužujemo biti ponosni na svoj porijeklo, odakle god da smo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na kartama i da mogu s ponosom pričati o svojim albanskim korijenima i rodnoj zemlji. Ohrabrujem sve da prihvate svoje naslijeđe i da uče i slušaju jedni od drugih. Mir, ljubav i poštovanje prema svima – napisala je britanska pjevačica kosovskog porijekla.

Iako su je neki u komentarima podržali, i dalje su se ispod fotke nizali komentari ljutih Srba koji joj ovo vjerovatno neće tako skoro oprostiti.

Dosadne krvopije vam više neće prići! Komarci bježe od ova dva sastojka koja svi imamo kod kuće!

Bolje ćevape nikad nećete jesti ako ih ne pravite na ovaj način!