in , ,

Izrael napao tačno pred početak Ramazana: Strahoviti udari iz zraka na Palestinu, među poginulima 14-mjesečna djevojčica i njena majka trudnica.

Izraelske snage tačno pred početak Ramazana izvode žestoke zračne napade na Gazu i dosad je u toj palestinskoj enklavi ubijeno najmanje 13, a ranjeno 80 Palestinaca.

U saopćenju Ministarstva zdravstva u Gazi navodi se kako su u napadu izraelskih snaga na istok Gaze poginuli Bilal al-Bana i Abdullah Abu al-Ata.
U saopćenju se navodi kako je broj stradalih u zračnim napadima stalno raste.

Među poginulima je 14-mjesečna djevojčica i njena majka trudnica.

Najmanje tri osobe poginule su u padu raketa koje su s područja Gaze ispaljene na teritorij Izraela.

Glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld saopćio je da su od posljedica pada raketa u južnom izraelskom gradu Ashkelonu poginuli državljani Izraela.
Izraelski mediji javljaju da su stradali Izraelci bili žrtve dva odvojena raketna napada, a da su preminuli u bolnici u Ashkelonu.

Izraelske vlasti ranije su saopćile da je jedna raketa iz Gaze pogodila i kompleks fabrike u Ashkelonu i ranila tri izraelska državljanina. Još jedna raketa je pogodila vozilo u pokretu i tom prilikom je ranjen 60-godišnji Izraelac.

S druge strane, Izrael nastavlja napade na Gazu. Palestinske grupe uzvraćaju raketama na izraelsku stranu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu naredio je danas izraelskim snagama da pojačaju napade na ciljeve u Pojasu Gaze, kao i svoje prisustvo oko palestinskih enklava nakon dvodnevnog intenziviranja prekograničnih sukoba.
– Naložio sam jutros Odbrambenim snagama Izraela da nastave s masivnim napadima na teroriste u Pojasu Gaze i dao sam instrukcije da snage oko Pojasa budu pojačane tenkovima, artiljerijom i pešadijom – navodi se u saopćenju Netanyahua, prenio je Reuters.

Sukobi izraelska vojske i palestinskih snaga nastavljeni su i večeras, a u protekla 24 sata ispaljeno je više od 400 raketa na Izrael, što je izazvalo izraelske vazdušne napade u znak odmazde na mete širom Pojasa Gaze, prenosi Al Jazeera.

U Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića otkriven tajni plan za “uništenje” Denisa Bećirovića?!

ISIL-ovac Ibro Ćufurović odbija sarađivati s Tužilaštvom, ali ima jednu želju